Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar verdubbelt productiecapaciteit zonnepanelen tot 30 gigawattpiek
© JinkoSolar

JinkoSolar verdubbelt productiecapaciteit zonnepanelen tot 30 gigawattpiek

De pv-fabrikant JinkoSolar meldt eind 2020 te beschikken over een productiecapaciteit voor zonnepanelen van 30 gigawattpiek. Dat is vrijwel een verdubbeling van de capaciteit eind vorig jaar van 16 gigawattpiek.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers heeft het Chinese bedrijf medegedeeld dat de verkopen in het tweede kwartaal ondanks de coronapandemie aanzienlijk zijn gestegen.

Toegenomen concurrentie
In het tweede kwartaal verkocht het bedrijf 4.469 megawattpiek aan zonnepanelen; een stijging van 31 procent tegenover de 3.411 megawattpiek in het eerste kwartaal van 2020. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het vorige kalenderjaar is het zelfs een groei van 32 procent.

‘De consolidatie van de industrie versnelt als gevolg van toegenomen concurrentie in een uitdagende economische omgeving’, stelt het bedrijf. ‘Verwacht wordt dat module-zendingen van de top 5 modulefabrikanten dit jaar 65 tot 70 procent van de totale verzendingen in de industrie uitmaken. De sterke marktvraag zal naar verwachting aanhouden tot het einde van het kalenderjaar. Covid-19 had een negatieve invloed op de vraag en veroorzaakte aanzienlijke uitdagingen in de toeleveringsketen, wat naar verwachting de marktconsolidatie binnen de industrie verder zal versnellen. De penetratie van grote zonnepanelen overtreft de verwachtingen.’

20 gigawattpiek verkopen
Voor het derde kwartaal van 2020 verwacht het bedrijf dat de totale zendingen van zonnepanelen tussen 5,0 en 5,3 gigawattpiek zullen liggen. Voor het volledige jaar 2020 denkt het bedrijf dat de totale zendingen van zonnepanelen tussen de 18 en 20 gigawattpiek zal liggen.

De productiecapaciteit van JinkoSolar voor wafers, zonnecellen en zonnepanelen zal eind 2020 respectievelijk 20 gigawattpiek, 11 gigawattpiek en 30 gigawattpiek bedragen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Elektromonteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
SolarComfort zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!