Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TechniQ Energy presenteert nieuwe zonneboiler Recrasol voor de recreatiebranche
© TechniQ Energy

TechniQ Energy presenteert nieuwe zonneboiler Recrasol voor de recreatiebranche

TechniQ Energy heeft de nieuwe zonneboiler Recrasol gepresenteerd. Het zonnewarmtesysteem is speciaal ontwikkeld voor de recreatiebranche. Een van de voordelen is het beperken van het risico op legionella.

Volgens het bedrijf komt de warmwatervraag van de recreatiebranche precies overeen met de opbrengstcurve van een zonneboiler.

800 tot 3.000 liter
TechniQ Energy is sinds 2019 preferred supplier van brancheorganisatie Recron / Hiswa en Vekabo en heeft voortvloeiend uit deze aanstelling de nieuwe zonneboiler-lijn ontwikkeld.

De Recrasol-zonneboilers zijn grotere zonnewarmtesystemen met een capaciteit van 800 tot 3.000 liter en zijn uitgerust met een zogenaamd hygiënevat met energielabel A+. In dit hygiënevat stroomt het tapwater door een speciale rvs-warmtewisselaar. Hierdoor wordt de kans op legionella tot een minimum beperkt.

70 procent
De zonneboilers zijn onder meer geschikt voor toepassing bij campings, sportclubs, jachthavens, vakantieparken, bed & breakfasts, zwembaden en hotels. Ze kunnen worden ingezet voor het verwarmen van tapwater, maar ook voor het opwarmen van het zwembadwater. De Recrasol-zonneboiler is onder meer al toegepast bij minicamping Oba’s Hofje te Oostkapelle, waar een gasreductie van 70 procent is gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Boss Renewables zoekt:

Junior Project Manager

Fulltime (40 uur) - North Holland
Ecotecworld Nederland B.V. zoekt:

Allround Verkoop Medewerker Binnendienst en Magazijn

Parttime (24 uur) - Coevorden, 7741 KV 5C
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!