Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerder Liander verhelpt weer knelpunten elektriciteitsnet op

Netbeheerder Liander verhelpt weer knelpunten elektriciteitsnet op

Liander meldt opnieuw 2 knelpunten voor opwek in zijn elektriciteitsnet verholpen te hebben in Gelderland. Voor het eerst sinds lange tijd zijn er meer knelpunten opgelost dan bij gekomen voor de opwek van energie.

De netbeheerder meldt in zijn tweede update sinds de zomervakantie 4 knelpunten opgelost te hebben, waarvan 2 voor opwek, en deelt verder mede dat voor 3 locaties congestiemanagement geen oplossing is.

Opgeloste knelpunten
In Wolvega heeft Liander de werkzaamheden voor een nieuw verdeelstation afgerond. Met ingang van vandaag is het knelpunt voor verbruik daardoor verholpen.

Ook in Dinxperlo zijn 3 van de knelpunten opgelost door verzwaring van het stroomnet. 2 knelpunten zijn opgelost voor verbruik en teruglevering, een derde is opgelost voor verbruik.

1 nieuw rood schaarstegebied voor opwek
​Voor de volgende plaatsen doet Liander nu een nieuwe melding dat er geen extra netcapaciteit beschikbaar is en congestiemanagement – het afstemmen van vraag en aanbod tussen bedrijven en instellingen – niet mogelijk is. Klanten die extra netcapaciteit wensen, zullen hier moeten wachten totdat het elektriciteitsnet is uitgebreid. Op de landkaart in onderstaande video (red. de video toont enkel de schaarstegebieden voor opwek) zijn deze gebieden met de kleur rood aangeduid; het gaat om 1 nieuw rood schaarstegebied voor de teruglevering dan wel opwek van (zonne)stroom. Ook hier geldt dat de beperkte netcapaciteit niet geldt voor de gehele plaats, maar voor een deel ervan.

  • Friesland: Leeuwarden (verdeelstation Schenkenschans, verbruik)
  • Gelderland: Zutphen (verbruik)
  • Noord-Holland: Oterleek (verbruik en teruglevering)

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
SolarComfort zoekt:

Werkvoorbereider-calculator

Fulltime (40 uur) - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!