Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Budget subsidieregeling duurzame innovaties in gebouwde omgeving verdubbeld
© Hansenn | Dreamstime.com

Budget subsidieregeling duurzame innovaties in gebouwde omgeving verdubbeld

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties investeert dit kalenderjaar 30 miljoen extra in de regeling Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling & Innovatie (MOOI) op het thema Gebouwde omgeving.

Met deze extra investering wordt het MOOI-gebouwde omgevingsbudget verdubbeld. Hierdoor zit er in totaal 95 euro miljoen budget van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Economische Zaken en Klimaat in de MOOI-regeling.

Zonnepanelen
Binnen het thema Gebouwde omgeving zet de MOOI-regeling onder andere in op renovaties die snel en breed tot CO2-vermindering moeten leiden. Deze extra investering is belangrijk voor de doorbraak van veelbelovende oplossingen met bijvoorbeeld warmtepompen, zonnepanelen, batterijopslag en een nieuwe generatie warmte- en koudenetten.

In de MOOI-regeling staan niet de losstaande technieken centraal, maar volledige oplossingen van samenwerkende partijen die snel kunnen worden ontwikkeld en uitgerold.

Al 71 projectvoorstellen
Voor het thema Gebouwde omgeving werden door verschillende samenwerkingsverbanden tot dusver bij elkaar 71 voorlopige projectvoorstellen ingediend. Daarmee wordt naar verwachting het oorspronkelijke subsidieplafond van 27 miljoen euro ruim overschreden. Voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was dit reden om het budget flink te verhogen.

De TKI Urban Energy van de Topsector Energie begeleidt de energie-innovaties in de gebouwde omgeving. TKI-directeur Michiel Kirch is blij met de nieuwe impuls: ‘De ontwikkelingen in de gebouwde omgeving gaan heel hard. Veel innovatieve bedrijven staan te trappelen om aan de slag te gaan, maar ze hebben wel steun nodig. Vanuit TKI Urban Energy helpen wij hen bij het vinden van kennis en samenwerkingspartners. Met de investering van het ministerie kunnen meer samenwerkingsverbanden een financiële steun in de rug krijgen om succesvol de markt op te kunnen gaan.’

Organisaties die uiterlijk 18 mei 2020 een MOOI-vooraanmelding hebben gedaan, kunnen tot 6 oktober 2020 17.00 uur hun definitieve subsidieaanvraag indienen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider buitendienst (€ 4.000,00 - € 6.000,00)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!