Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Omvormerfabrikant Solis viert 15-jarig jubileum

Omvormerfabrikant Solis viert 15-jarig jubileum

2020 is misschien een jaar dat de meeste bedrijven vanwege de coronacrisis zouden willen vergeten, maar voor de wereldwijde fabrikant van omvormers Ginlong Solis is het een mijlpaal: het bedrijf bestaat 15 jaar.

Ginlong (Solis) begon klein in Ningbo, een van China’s oudste historische steden in de provincie Zhejiang en is vandaag de dag uitgegroeid tot een wereldwijd actief bedrijf dat stringomvormers levert. Het heeft een productiecapaciteit van 5 gigawatt die tegen 2021-2022 zal worden uitgebreid tot 20 gigawatt. Met 15 gigawatt aan wereldwijde leveringen achter de rug, heeft het bedrijf vandaag de dag meer dan 200 miljoen dollar aan activa en een wereldwijd personeelsbestand van 1.000 werknemers met meer dan 200 technici.

76,73 procent
Ook nu er wereldwijd sprake is van een economische crisis door de covid-19-pandemie vertonen de overzeese verkopen van Solis nog steeds veel groei. Uit de financiële rapporten bleek dat het halfjaarlijkse bedrijfsresultaat van het bedrijf 106,6 miljoen dollar bedroeg, een stijging van 76,73 procent jaar-op-jaar. De nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van het beursgenoteerde bedrijf bedroeg 17,3 miljoen dollar, een stijging van 281,87 procent jaar-op-jaar.

Ginlong streeft ernaar een wereldwijd actief bedrijf te zijn met een sterke aanwezigheid op de Europese markten en in Azië. Dat komt tot uiting in zijn status als de eerste fabrikant van stringomvormers die genoteerd staat aan de Shenzhen Stock Exchange, gecombineerd met agressieve uitbreidingsplannen, ondersteund door een sterke onderzoeks- en ontwikkelingscultuur.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior PV Engineer

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!