logo
wvhj2023
© HRsolar
© HRsolar
2 september 2020

Holland Solar ondertekent Europese belofte: meer comfortabele woningen met zonnewarmte

Holland Solar ondertekent als vertegenwoordiger van de Nederlandse zonnewarmtesector een Europabrede belofte om met zonnewarmte te zorgen voor meer duurzame en comfortabele woningen.

De belofte is opgesteld door de Europese koepelorganisatie Solar Heat Europe. ‘Met een boost op economische activiteit op woningverbeteringen gaan we sneller van het aardgas af en dragen we bij aan een groen herstel. Burgers krijgen hierdoor een prettige woning op kostenneutrale wijze’, aldus de belofte.

Nieuwe toepassingen
Met het ondertekenen van deze belofte onderschrijft de Nederlandse zonnewarmtesector volgens Holland Solar de Europese doelstellingen om verder te focussen op nieuwe toepassingen van zonnewarmtesystemen met een combinatie van stroom en water en het op de markt brengen van nieuwe zonnewarmteproducten die geen netaansluiting nodig hebben.

Daarnaast probeert de Europese zonnewarmtesector de exportcapaciteit te vergroten en meer te investeren in onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Een onderdeel hiervan is het bijdragen aan het verkleinen van de benodigde hoeveelheid hulpbronnen en het verbeteren van de circulariteit van zonnewarmteproducten.

Warmtetransitie
Holland Solar pleit met vele andere brancheorganisaties en bedrijven die actief zijn in de zonnewarmtesector voor nationale investeringsmaatregelen voor het bevorderen van het gebruik van zonnewarmte in de warmtetransitie. Dit kan volgens de brancheorganisatie via een effectievere CO2-beprijzing, meer aandacht voor warmteopslag, door een extra impuls via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en door een passende informatievoorziening voor beleidsmakers verantwoordelijk voor de warmteplannen in de Nederlandse wijken. ‘Op deze manier kan de Nederlandse zonnewarmtesector verder groeien en stabiele baankansen bieden in deze onzekere economische tijden’, aldus Holland Solar.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten