Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar ondertekent Europese belofte: meer comfortabele woningen met zonnewarmte
© HRsolar

Holland Solar ondertekent Europese belofte: meer comfortabele woningen met zonnewarmte

Holland Solar ondertekent als vertegenwoordiger van de Nederlandse zonnewarmtesector een Europabrede belofte om met zonnewarmte te zorgen voor meer duurzame en comfortabele woningen.

De belofte is opgesteld door de Europese koepelorganisatie Solar Heat Europe. ‘Met een boost op economische activiteit op woningverbeteringen gaan we sneller van het aardgas af en dragen we bij aan een groen herstel. Burgers krijgen hierdoor een prettige woning op kostenneutrale wijze’, aldus de belofte.

Nieuwe toepassingen
Met het ondertekenen van deze belofte onderschrijft de Nederlandse zonnewarmtesector volgens Holland Solar de Europese doelstellingen om verder te focussen op nieuwe toepassingen van zonnewarmtesystemen met een combinatie van stroom en water en het op de markt brengen van nieuwe zonnewarmteproducten die geen netaansluiting nodig hebben.

Daarnaast probeert de Europese zonnewarmtesector de exportcapaciteit te vergroten en meer te investeren in onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Een onderdeel hiervan is het bijdragen aan het verkleinen van de benodigde hoeveelheid hulpbronnen en het verbeteren van de circulariteit van zonnewarmteproducten.

Warmtetransitie
Holland Solar pleit met vele andere brancheorganisaties en bedrijven die actief zijn in de zonnewarmtesector voor nationale investeringsmaatregelen voor het bevorderen van het gebruik van zonnewarmte in de warmtetransitie. Dit kan volgens de brancheorganisatie via een effectievere CO2-beprijzing, meer aandacht voor warmteopslag, door een extra impuls via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en door een passende informatievoorziening voor beleidsmakers verantwoordelijk voor de warmteplannen in de Nederlandse wijken. ‘Op deze manier kan de Nederlandse zonnewarmtesector verder groeien en stabiele baankansen bieden in deze onzekere economische tijden’, aldus Holland Solar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Medior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!