Solar Magazine - Leclanché en S4 Energy leveren energieopslagsysteem in Almelo op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leclanché en S4 Energy leveren energieopslagsysteem in Almelo op
© Leclanché

Leclanché en S4 Energy leveren energieopslagsysteem in Almelo op

Leclanché en S4 Energy hebben een energieopslagsysteem in Almelo opgeleverd dat bestaat uit batterijen en een vliegwiel. Het systeem wordt ingezet om frequentieverstoringen te beperken en te stabiliseren.

S4 Energy ontwikkelt en bouwt energieopslaginstallaties – gebaseerd op vliegwielen en KINEXT geheten – die qua vermogen en snelheid van laden en ontladen bijzonder geschikt zijn voor balanshandhaving.

Het project is een uitbreiding van een eerder pilotsysteem van Leclanché en S4 Energy. Het totale systeem, dat nu in bedrijf is, is een combinatie van Leclanché’s lithium-ionbatterijopslagtechnologie in combinatie met de vliegwielopslag van S4 Energy en staat in dienst van hoogspanningsnetbeheerder TenneT.

De combinatie met de snel reagerende vliegwielen vermindert de energiedoorvoer en het aantal cycli van de lithium-ion-accu’s en zorgt voor een verbeterd gebruiksprofiel en een langere levensduur van het systeem.

Het batterijsysteem met een capaciteit van 8,8 megawatt levert 7,12 megawattuur aan opgeslagen hernieuwbare energie. In combinatie met 6 van S4 Energy's gepatenteerde KINEXT-vliegwielopslagsystemen die 3 megawatt aan vermogen leveren, zal het de betrouwbaarheid van het stroomnet helpen verbeteren en het beschermen tegen de fluctuaties die worden veroorzaakt door de opwekking van hernieuwbare energie.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!