Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TenneT meldt structurele congestie in provincie Zeeland
© Sunstroom Engineering

TenneT meldt structurele congestie in provincie Zeeland

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT meldt in de provincie Zeeland vanaf de tweede helft van het kalenderjaar structurele congestie te verwachten. De netbeheerder verwacht dat dit aanhoudt tot eind 2022.

TenneT doet momenteel onderzoek naar het kunnen toepassen van congestiemanagement in het genoemde gebied.

Vertraging veroorzaakt problemen
De verwachte congestie wordt veroorzaakt door de autonome groei van wind- en zonne-energie in het net van de regionale netbeheerder en de start van de vermogensproductie door offshorewindparken die zijn aangesloten op het TenneT-landstation Borssele in Zeeland.

De hieruit voortvloeiende hogere transportbehoefte kan niet volledig worden gefaciliteerd vanwege de opgetreden vertraging in de realisatie van diverse onshore-investeringsprojecten waaronder een extra transportverbinding van Zeeland richting Brabant.

500 megawatt tekort
In het genoemde congestiegebied is het totale gecontracteerde transportvermogen circa 2.500 megawatt. Het totale beschikbare transportvermogen bedraagt echter maar zo’n 2.000 megawatt, rekening houdend met enkelvoudige storingsreserve.

De structurele oplossing bestaat uit  de realisatie van investeringen in het 150-kilovoltnet in Zeeland en de ingebruikname van de geplande 380-kilovoltverbinding tussen de stations Borssele en Rilland in Zeeland. Volgens de huidige planning zullen de investeringen in de komende 3 jaar worden gedaan. Daarmee zal het congestieprobleem zijn opgelost.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
Wattkraft zoekt:

Huawei Solar Technische Service Engineer (40 uur)

Fulltime (40 uur) - 3528 BB
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!