Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Explosies fabriek GCL: wereldwijde productiecapaciteit polykristallijn silicium 10 procent omlaag
© GCL

Explosies fabriek GCL: wereldwijde productiecapaciteit polykristallijn silicium 10 procent omlaag

In een siliciumfabriek in China van GCL Poly heeft zich een reeks explosies voorgedaan. Hierdoor zou de wereldwijde productiecapaciteit van polykristallijn silicium met 10 procent verminderd zijn.

De in Californië gevestigde investeringsbank Roth Capital Partners stelt dat er zich bij GCL Poly in Xinjiang zondag 4 explosies hebben voorgedaan en maandag 1 explosie. De explosies zouden in ‘kettingreactieachtige volgorde’ hebben plaatsgevonden. Door overdruk zou trichloorsilaan zijn vrijgekomen, dat explosief kan reageren als het met vocht in de lucht in aanraking komt.

3 tot 6 maanden offline
De explosies zouden zijn opgetreden tijdens het onderhoud van de productieapparatuur en zouden een fors deel van de productiecapaciteit – goed voor 10 procent van de wereldwijde productiecapaciteit – voor polykristallijn silicium offline hebben gehaald. Roth Capital Partners stelt dat er een onderzoek naar het incident gaande is en de investeringsbank schat in dat de fabriek ‘minimaal 3 tot 6 maanden’ offline zou kunnen zijn.

Roth Capital Partners vreest dat de explosies een negatief effect zullen hebben op de prijs van polykristallijn silicium; een belangrijke grondstof voor zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Sales Support Engineer Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!