Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brussel geeft goedkeuring aan eerste zonne-energieproject met collectief zelfverbruik
© BRUGEL

Brussel geeft goedkeuring aan eerste zonne-energieproject met collectief zelfverbruik

BRUGEL, regulator voor de gas- en elektriciteitsmarkt in Brussel, staat een eerste afwijking toe op de markt- en tariefregels. Deze krijgt het project ‘Les Bambins’: het eerste met collectief zelfverbruik.

Elektriciteit, in het project opgewekt via zonnepanelen op de daken van een school (34,77 kilowattpiek) en een particuliere prosument (2,4 kilowattpiek), wordt gedeeld.

Nieuwe facturatie
De Elektriciteitsordonnantie geeft BRUGEL de ruimte om voor sommige innovatieve projecten af te wijken van de markt- en tariefregels. Na analyse van het dossier blijkt het project rond een hernieuwbare-energiegemeenschap Les Bambins te voldoen aan de door BRUGEL gedefinieerde criteria die een afwijking mogelijk maken.

Het overschot aan hernieuwbare energie wordt niet alleen gedeeld met de buurt rond de school 'Nos Bambins' in Ganshoren, er zullen ook nieuwe meettechnieken én een nieuwe facturatie van de nettarieven worden uitgetest. Bovendien zal de test duidelijk maken welke factoren burgers stimuleren om aan dergelijke projecten deel te nemen. Het project heeft ook een ecologische meerwaarde. Het peilt immers naar de hinderpalen voor een verdere uitbouw en verspreiding van hernieuwbare energie.

Het project Les Bambins kent een looptijd van 2 jaar en start per direct.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Navetto zoekt:

Magazijnmedewerkers

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!