Solar Magazine - Brussel voert milieubijdrage in voor recycling van zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brussel voert milieubijdrage in voor recycling van zonnepanelen
© Sibelga

Brussel voert milieubijdrage in voor recycling van zonnepanelen

Het hoofdstedelijk gewest Brussel voert een milieubijdrage in voor de recycling van zonnepanelen. Het Belgische gewest Vlaanderen kent al jaren een milieubijdrage, Wallonië volgt binnenkort.

Vanaf 1 juli 2020 zal er een zichtbare milieubijdrage van toepassing zijn op elk nieuw verkocht zonnepaneel in Brussel. Het bedrag van de milieubijdrage is vastgelegd op 2,00 euro exclusief btw per zonnepaneel.​

Invoeren
Pv-installateurs die de zonnepanelen aankopen bij een leverancier in Vlaanderen en binnenkort dus ook Brussel zien deze milieubijdrage verschijnen op hun factuur en rekenen deze door aan de klant.

Pv-installateurs die zonnepanelen invoeren uit het buitenland of uit Wallonië waar de milieubijdrage PV nog niet van kracht is, zijn – net zoals fabrikanten, invoerders en groothandels – wettelijk verplicht om te zorgen voor de registratie, rapportering, terugname en verwerking van afgedankte zonnepanelen.

PV Cycle Belgium
In de periode van 1 januari tot 30 juni dient elk bedrijf dat zonnepanelen in Brussel heeft verkocht, zich al te registreren bij PV Cycle Belgium. Na het eerste en tweede kwartaal moeten de bedrijven melden hoeveel zonnepanelen ze verkocht hebben.

Vanaf 1 juli 2020 dient elk bedrijf dat zonnepanelen op de markt brengt dit door te berekenen aan zijn klanten. De verplichte invoering van de milieubijdrage vindt plaats in het kader van de Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA-)wetgeving.

De beheerorganisatie PV Cycle Belgium is geïnitieerd door ELOYA, FEE, Nelectra, ODE en Techlink om elke fabrikant en invoerder – bijvoorbeeld installateurs – een oplossing aan te bieden om aan hun verplichtingen te voldoen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Zonnegilde B.V. zoekt:

KAM Coördinator

32-40 uur - Kampen, 8263BL, 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!