Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Motie in Tweede Kamer over verzekering voor gebouwen met zonnepanelen
© Lex Draijer

Motie in Tweede Kamer over verzekering voor gebouwen met zonnepanelen

De fractie van de Partij van de Arbeid heeft in de Tweede Kamer een motie ingediend om te zorgen dat de risico’s van zonnepanelen op gebouwen afnemen en zo de gebouwen en zonnepanelen te verzekeren zijn.

Afgelopen week ontstond opnieuw ophef rond de verzekering van zonnepanelen toen duidelijk werd dat schaatsstadion Thialf geen verzekering kan afsluiten omdat het zonnepanelen op zijn dak heeft. De verzekeringsmaatschappij heeft de brandverzekering van Thialf per eind mei ingetrokken, wat inmiddels al tot Kamervragen van GroenLinks heeft geleid.

Stappen zetten
PvdA-Kamerlid William Moorlag heeft nu een motie ingediend om minister Wiebes te bewegen zich in de problematiek te mengen.

De motie luidt als volgt: ‘Overwegende dat de opstelling van verzekeraars burgers en organisaties, zoals het Thialfschaatscomplex, problemen veroorzaakt door schade aan en risico’s van zonnepanelen niet te dekken en te vergoeden; overwegende dat dit schadelijk is voor de aanschaf en gebruik van zonnepanelen; verzoekt de regering stappen te zetten die bevorderen dat de risico’s van zonnepanelen afnemen en belemmeringen weg te nemen om zonnepanelen onder de dekking van verzekeringen te houden en te brengen; en gaat over tot de orde van de dag.’

De Tweede Kamer stemt komende dinsdag 16 juni over de motie.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Fimer zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!