Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLinks stelt Kamervragen over verzekeraar die Thialf zonnepanelen laat uitzetten
© GroenLinks

GroenLinks stelt Kamervragen over verzekeraar die Thialf zonnepanelen laat uitzetten

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Wiebes over schaatsstadion Thialf dat zijn zonnepanelensysteem heeft uitgezet vanwege het ontbreken van een verzekering.

IJsstadion Thialf meldde deze week het zonnepanelensysteem op het dak uitgezet te hebben. Dit omdat de huidige brandverzekering van Thialf door de verzekeraar is opgezegd per einddatum 31 mei wegens het brandrisico van de zonnepanelen.

Overheid die verzekering introduceert
Van der Lee wil van minister Wiebes onder meer weten of hij bereid is te bemiddelen tussen de 2 betrokken partijen. Ook wil hij weten hoe de gesprekken verlopen tussen de verzekeringsbranche en marktpartijen over het verzekeren van zonnepanelen.

Verder wil de GroenLinkser weten welke theoretische opties er volgens Wiebes zijn om een initiatief of instrument te introduceren dat deze problemen verhelpt. ‘Is het in theorie mogelijk dat de overheid zelf een aantrekkelijke verzekering introduceert voor dit soort gevallen en waardoor verzekeraars geprikkeld worden om beter met deze situaties om te gaan? Hoe zou dit mogelijk kunnen worden vormgegeven? Bent u bereid deze mogelijkheid te onderzoeken?’, besluit Van der Lee.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

General Manager O&M PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
SolarComfort zoekt:

Leerling Monteur Zonnepanelen

32-40 uur - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!