Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunvest wint aanbesteding zonneweide Lanakerveld Maastricht van 135.000 zonnepanelen
© Sunvest

Sunvest wint aanbesteding zonneweide Lanakerveld Maastricht van 135.000 zonnepanelen

Sunvest heeft de aanbesteding van de gemeente Maastricht gewonnen voor de aanleg van een zonneweide op het Lanakerveld van 135.000 zonnepanelen. Het bedrijf kreeg de voorkeur boven 14 andere kandidaten.

De gemeente Maastricht startte afgelopen december een Europese aanbesteding voor het zonnepark. De totale omvang van het projectgebied is circa 41 hectare, waarvan maximaal 32 hectare bebouwd mag worden. Op de toekomstige zonneweide aan de noordkant van Maastricht zal daarbij 31 hectare bebouwd worden met de 135.000 zonnepanelen. Deze wekken jaarlijks zo’n 50 megawattuur zonnestroom op en zijn daarbij goed voor een CO2-reductie van 30.000 ton per jaar. De zonneweide voorziet hiermee in de energievoorziening van zo’n 20.000 huishoudens.

Natuurinclusief
Het zonnepark zal volgens Sunvest als een van de eerste in Nederland een Nature Inclusive SolarParks (NISP-)certificaat krijgen.

Voor zonneweide Lanakerveld werkt Sunvest samen met de Eerste Maastrichtse Energie Coöperatie (EMEC). Dit is een initiatief van Maastrichtenaren die vinden dat er meer duurzame energie moet worden opgewekt in de gemeente. Samen met EMEC gaat Sunvest de komende periode in gesprek met de omwonenden om het initiatief verder uit te werken tot een definitief ontwerp. Naast EMEC werkt Sunvest in dit project onder andere samen met  de adviesbureaus INNAX, Haver Droeze en de stichting Schooldakrevolutie.

Participatie
In het initiatief van Sunvest kunnen bewoners en lokale organisaties maximaal financieel meeprofiteren. René Hanssen, directeur Sunvest: ‘We hebben als doelstelling dat de inwoners en organisaties van de gemeente Maastricht laagdrempelig op zeer diverse wijzen maximaal financieel kunnen participeren in onze zonneweide.’

Voor zonneweide Lanakerveld betekent dit, dat Maastrichtenaren via een coöperatie zonnepanelen huren of kopen en zo voor zichzelf duurzame energie kunnen opwekken. Postcoderoosdeelnemers profiteren hierbij ook van de belastingaftrek voor duurzame energie. Daarnaast faciliteert crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen dat alle geïnteresseerden kunnen investeren in het project.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Service en onderhoudsmonteur (zonnepaneelinstallaties)

Eigenenergie.net zoekt een Service en onderhoudsmonteur (zonnepaneelinstallaties)
Fulltime • Geldrop
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!