Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IM Efficiency vindt investeerders om vrachtwagens van zonnepanelen te voorzien
© IM Efficiency

IM Efficiency vindt investeerders om vrachtwagens van zonnepanelen te voorzien

BOM Brabant Ventures investeert samen met een logistieke ondernemer en een Belgische investeerder in de certificering en het markt- en productieklaar maken van SolarOnTop voor vrachtwagens van IM Efficiency.

BOM Brabant Ventures is het label waarmee de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zich met kennis en kapitaal richt op de versnelde en toekomstbestendige groei van Brabantse start- en scale-ups. 

4.000 trailers
IM Efficiency, producent van ‘SolarOnTop’, werkt samen met een aantal grote transporteurs aan een laatste praktijkproef. Het bedrijf verwacht in de Benelux op korte termijn zo’n 4.000 trailers van zonnepanelen te voorzien.

Duurtesten wijzen uit dat SolarOnTop, met zonnepanelen van slechts een paar millimeter dik, een brandstofbesparing tot 5,5 procent kunnen opleveren. Bovendien worden de kosten voor onderhoud teruggebracht, omdat SolarOnTop slijtage vermindert.

Vos Logistics
Medeoprichter Martijn lldiz: ‘Omdat de dynamo geen elektriciteit meer hoeft op te wekken voor de apparatuur van de vrachtwagen leveren we een flinke bijdrage aan de verduurzaming van de transportsector: zo’n 6 ton CO2 per vrachtwagen. De investering is in minder dan 3 jaar terugverdiend.’

De laatste testcase, een praktijkproef van 4 maanden in samenwerking met onder andere Vos Logistics uit Oss en Emons Group uit Milsbeek, gaat volgende maand van start. Het doel van deze samenwerking is het verzamelen van data ten behoeve van de productie en de certificering van SolarOnTop. Ook de samenwerking met partners uit het automotive-netwerk wordt versterkt. IM Efficiency verhuist daarvoor de R&D-activiteiten naar de Automotive Campus in Helmond.

Ecosysteem
BOM Brabant Ventures investeert samen met een grote logistieke ondernemer en een Belgische investeerder in de certificering en het markt- en productieklaar maken van SolarOnTop. Marc de Haas, business developer bij BOM Brabant Ventures: ‘IM Efficiency past heel goed in ons streven om Brabant energieneutraal te maken. Minstens zo belangrijk is de toegevoegde waarde van het bedrijf voor het Brabantse ecosysteem. We lopen internationaal voorop in de ontwikkeling van duurzame, slimme mobiliteit. Onderlinge samenwerking zal die leidende positie in de wereld alleen maar verder versterken.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Straightforward zoekt:

Senior Technisch Consultant Solar

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!