Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer verwerpt motie SP om ongebruikt geld SDE+ te benutten voor zonnepanelen op daken
© Zonnegilde

Tweede Kamer verwerpt motie SP om ongebruikt geld SDE+ te benutten voor zonnepanelen op daken

De Tweede Kamer heeft de motie van Sandra Beckerman van de SP verworpen om onbenutte gelden van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) in te zetten voor zonnepanelen op daken.

Beckerman diende de motie al half maart in, maar door de coronacrisis is er pas nu over de moties gestemd. Daarbij was het een bijzondere stemming, omdat enkel de fractieleiders van de Tweede Kamer-fracties aanwezig waren.

Grote slag
De motie van Beckerman luidde als volgt: ‘constaterende dat er nu miljarden aan SDE-gelden op de plank blijven liggen; constaterende dat de veranderingen ten aanzien van de salderingsregeling voor veel onduidelijkheid en onrust zorgen waardoor de plaatsing van zonnepanelen vertraging oploopt; overwegende dat door fors te investeren in zon-op-dak zowel een grote slag in de verduurzaming als ook vergroting van het draagvlak voor klimaatmaatregelen gerealiseerd kan worden; verzoekt de regering, de SDE-gelden die op de plank liggen direct in te zetten in zon-op-dak, door lokale initiatieven voorrang te verlenen dan wel gemeenten, woningcorporaties en energiecorporaties uit te nodigen met voorstellen te komen, en gaat over tot de orde van de dag’.

De fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, DENK, Van Kooten-Arissen en 50PLUS hebben voor de motie gestemd en de leden van de overige fracties tegen de motie gestemd. Hierdoor zijn er 49 stemmen voor de motie en 101 stemmen tegen de motie en daarmee is de motie verworpen.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst voor de Nederlandse markt

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Duitsland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!