logo
wvhj2023
© Zonnegilde
© Zonnegilde
2 april 2020

Tweede Kamer verwerpt motie SP om ongebruikt geld SDE+ te benutten voor zonnepanelen op daken

De Tweede Kamer heeft de motie van Sandra Beckerman van de SP verworpen om onbenutte gelden van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) in te zetten voor zonnepanelen op daken.

Beckerman diende de motie al half maart in, maar door de coronacrisis is er pas nu over de moties gestemd. Daarbij was het een bijzondere stemming, omdat enkel de fractieleiders van de Tweede Kamer-fracties aanwezig waren.

Grote slag
De motie van Beckerman luidde als volgt: ‘constaterende dat er nu miljarden aan SDE-gelden op de plank blijven liggen; constaterende dat de veranderingen ten aanzien van de salderingsregeling voor veel onduidelijkheid en onrust zorgen waardoor de plaatsing van zonnepanelen vertraging oploopt; overwegende dat door fors te investeren in zon-op-dak zowel een grote slag in de verduurzaming als ook vergroting van het draagvlak voor klimaatmaatregelen gerealiseerd kan worden; verzoekt de regering, de SDE-gelden die op de plank liggen direct in te zetten in zon-op-dak, door lokale initiatieven voorrang te verlenen dan wel gemeenten, woningcorporaties en energiecorporaties uit te nodigen met voorstellen te komen, en gaat over tot de orde van de dag’.

De fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, DENK, Van Kooten-Arissen en 50PLUS hebben voor de motie gestemd en de leden van de overige fracties tegen de motie gestemd. Hierdoor zijn er 49 stemmen voor de motie en 101 stemmen tegen de motie en daarmee is de motie verworpen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten