Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Wiebes meldt uitstel Kamerbrief over investeringen in netcapaciteit
© Rijksoverheid

Minister Wiebes meldt uitstel Kamerbrief over investeringen in netcapaciteit

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meldt dat de Kamerbrief met informatie over investeringen en voorbeelden van knelpunten in de netwerkcapaciteit is uitgesteld tot de maand mei.

De vaste commissie van Economische Zaken en Klimaat heeft minister Wiebes half maart gevraagd om de Tweede Kamer de gevraagde informatie zo snel mogelijk toe te sturen.

Ingezette acties
Door de uitbraak van het coronavirus stelt de minister niet in staat te zijn de Kamerbrief nu al te sturen. ‘In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het Bestuurlijk Overleg met decentrale overheden – met onder andere dit onderwerp op de agenda - uitgesteld tot een nader te bepalen datum, hopelijk in april. Ik hecht eraan om dit onderwerp goed met de decentrale overheden af te stemmen. Naar verwachting zal ik begin mei de toegezegde brief aan uw Kamer toezenden.’

De Kamerbrief zal informatie bevatten over de voortgang van de ingezette acties met het oog op schaarste in het elektriciteitsnet voor het transport van duurzaam opgewekte elektriciteit. Wiebes stuurde de Tweede Kamer afgelopen juni een brief met kortetermijnoplossingen voor de problemen met de netcapaciteit. Bovendien werden in het Klimaatakkoord 6 stappen gepresenteerd om de problemen met de netcapaciteit structureel op te lossen. Een van de acties waarvan de voorbereiding al in gang is gezet, is het vrijgeven van de vluchtstrook van het stroomnet. Minister Wiebes heeft in januari de consultatie afgerond en moet de verschillende reacties nu verwerken in het definitieve ministeriële besluit voor de vrijgave van de spitsstrook van het hoogspanningsnet.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Account Manager

Wocozon zoekt een gedreven groene Account Manager voor de regio Noord Nederland gezocht
36-40 uur • De Meern - Utrecht
Zonmaat zoekt:

Technisch projectmanager zonnepanelen

Zonmaat zoekt een Technisch projectmanager zonnepanelen
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!