logo
wvhj2023
© Zonnegilde
© Zonnegilde
19 maart 2020

Coronavirus | Holland Solar: ‘Verleng SDE+-subsidies die in 2020 verlopen met 1 jaar’

Holland Solar doet een oproep aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om alle beschikkingen uit de subsidieregeling SDE+ met 1 jaar te verlengen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Holland Solar stelt dat de realisatie van zonne-energieprojecten en het ontwikkelen van nieuwe projecten de levensader van de sector is.

Zekerheid
De brancheorganisatie stelt dat er bij haar wel de nodige zorgen leven over de voortgang van nieuwe projecten en verlengingsmogelijkheden van lopende beschikkingen uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). ‘Voorraden van zonnepanelen en andere onderdelen worden inmiddels weer mondjesmaat aangevuld. Voor een deel van de lopende projecten is vooral een soepele verlenging van SDE+-beschikking van belang. We roepen daarom op tot verlenging van 1 jaar voor alle SDE+-beschikkingen die uit termijn lopen in 2020. Zo heeft iedereen zekerheid en kan er meer zonne-energie gerealiseerd worden.’

De redactie van Solar Magazine meldde eerder deze week dat Nederlandse en Vlaamse importeurs van zonnepanelen stellen dat de tekorten aan zonnepanelen en omvormers, die ontstaan zijn door de uitbraak van het coronavirus, in de periode april-mei opgelost zijn. Installateurs blijven vooralsnog zonnepanelen plaatsen, waarbij het uiteindelijk door de overheid opgelegd stilleggen van de werkzaamheden als een steeds realistischer scenario wordt gezien.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten