Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer neemt amendementen voor cablepooling, opknipverbod en extra aansluitmethode aan

Tweede Kamer neemt amendementen voor cablepooling, opknipverbod en extra aansluitmethode aan

De Tweede Kamer heeft 3 amendementen van GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee aangenomen om de schaarste aan transportcapaciteit op het Nederlandse stroomnet te bestrijden.

Van der Lee had 4 amendementen ingediend, maar heeft zijn amendement voor het wettelijk vastleggen van het ‘first come, first served’-principe niet in stemming gebracht.

Opknipverbod
Het eerste amendement dat aangenomen is, voorziet in een wijziging van de Elektriciteitswet waarmee er definitief een wettelijk verbod komt om zonneparken op te knippen.

Voor windparken is in artikel 1 van de Elektriciteitswet 1998 al expliciet een ‘opknipverbod’  opgenomen. Van der Lee stelde met zijn amendement voor om in het zesde lid van dit artikel nu expliciet ook voor zonne-energie een dergelijk opknipverbod op te nemen. Enkel de PVV en Forum voor Democratie stemden tegen dit amendement.

Cablepooling
Zijn tweede amendement had Van der Lee samen met Matthijs Sienot van D66 ingediend en gaat over cablepooling. Dit amendement wil het mogelijk maken om op verzoek van meerdere eigenaren van duurzame-opwekinstallaties slechts 1 aansluiting aan te bieden, zodat voorkomen wordt dat er onnodig meerdere aansluitingen moeten komen.

Net als bij het amendement voor het opknipverbod voor zonneparken stemden enkel de PVV en Forum voor Democratie tegen.

Extra aansluitmethode
Met het derde amendement wil het GroenLinks-Kamerlid regelen dat de netbeheerder in aanvulling op de standaardaansluitmethode een extra mogelijkheid krijgt om sneller en effectiever aan te kunnen sluiten.

Ook hier stemden enkel de PVV en Forum voor Democratie tegen het amendement.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
OpdeZon zoekt:

Monteurs zonnepanelen

OpdeZon zoekt Hoofdmonteurs zonnepanelen, Monteurs zonnepanelen én Leerling-monteurs zonnepanelen
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!