Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnewarmtebedrijf Solesta en installateur van zonnepanelen Eindelijk Zon failliet
© Solesta

Zonnewarmtebedrijf Solesta en installateur van zonnepanelen Eindelijk Zon failliet

De rechtbank Gelderland heeft Solesta, bekend van de zonneboiler Silverline, failliet verklaard. Curator Erik Jansen van Poelmann van den Broek advocaten onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

De curator meldt dat ook de dochtervennootschap Eindelijk Zon van Solesta inmiddels failliet is verklaard. Dit installatiebedrijf was in de regio Nijmegen actief in de installatie van zowel zonneboilers als zonnepanelen.

Investering van Topfonds Gelderland
Topfonds Gelderland besloot 3 jaar geleden te investeren in het zonnewarmtebedrijf Solesta. Het revolverend investeringsfonds sprak destijds over een investering in ‘het Easy Jet van de zonneboilermarkt’

De marktpotentie van Silverline, de zonneboiler (red. het opslagvat) die Solesta zelf heeft ontwikkeld en waarvan het ook de productie verzorgt, was voor het Topfonds Gelderland een van de redenen om te investeren. De Solesta Silverline wordt aangesloten op bestaande cv-installaties. Het totale zonnewarmtesysteem – inclusief de vacuümbuiscollectoren die Solesta importeert – bespaart tot 50 procent op het gasverbruik voor tapwater bij reguliere installaties.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Vattenfall zoekt:

Development Manager Large Scale Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Large Scale Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!