Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
2 miljoen euro subsidie SUNCHIP: dakplaten met zonnecellen als alternatief voor asbest

2 miljoen euro subsidie SUNCHIP: dakplaten met zonnecellen als alternatief voor asbest

Het innovatieproject SUNCHIP heeft 2 miljoen euro subsidie toegekend gekregen. Binnen het project wordt gewerkt aan de ontwikkeling van zonnecellen in dakplaten, inclusief het bijbehorende productieproces.

Het nieuwe product is vooral bedoeld om asbestdaken in de agrarische sector te vervangen. De projectpartners maken gebruik van een zelfontwikkelde technologie met groepjes zonnecellen die draadloos energie overbrengen.

4 miljoen euro
Voordelen zijn de langere levensduur, hoger rendement, lagere kosten, hogere ontwerpvrijheid en lagere kans op brand. Het consortium van Sunchip Projects uit Enschede, PIP Capital uit Hengelo, Aberzon Mechatronics uit Enschede, Stanstechniek Gaanderen uit Gaanderen en Dynteq uit Enschede, brengt zelf ook 2 miljoen euro in. Daarmee bedraagt de totale projectomvang 4 miljoen euro.

Binnen het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 is nu ruim 6,8 miljoen euro subsidie toegekend aan 6 projecten waaraan 31 bedrijven en organisaties deelnemen. Naast zonnecellen in dakplaten, worden er ook veilige accu’s, een slimme warmtepomp, beton van kunststofafval, CO2-absorptie voor een beter binnenklimaat en grootschalige productie van rundvleesvervangers gesubsidieerd.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Manager afdeling zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr 1
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!