Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven: bouw grootste drijvende zonnepark van Europa in volle gang
© GroenLeven

GroenLeven: bouw grootste drijvende zonnepark van Europa in volle gang

GroenLeven meldt dat de bouw van het drijvende zonnepark op de Bomhofsplas in Zwolle in volle gang is. Het zonnepark telt straks 72.000 zonnepanelen en een vermogen van 27,3 megawattpiek.

Daarmee is dit park, dat gerealiseerd wordt op een zandwinplas, volgens het bedrijf het grootste drijvende zonnepark buiten China en van Europa.

Lokaal eigendom
GroenLeven, Energiefonds Overijssel (EFO) en Blauwvinger Energie (BVE) tekenden afgelopen week al een intentieovereenkomst om een substantieel deel van het zonnepark in lokaal eigendom onder te brengen.

De stroom die door het zonnepark op de Bomhofsplas wordt opgewekt wordt via de lokale coöperatie BlauwvingerEnergie, samen met energieleverancier Greenchoice, aan Zwolse huishoudens en bedrijven geleverd. Zwollenaren kunnen daarbij ook zelf financieel participeren in het park. Inwoners worden dit voorjaar geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden.

100 zonnebootjes
Met het installeren van biohutten, gevlochten kooien met hout en schelpmateriaal onder het zonnepark wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Ook zal een ecologisch bureau onderzoek doen naar hoe de ecologie omtrent drijvende zonneparken verder gestimuleerd kan worden. Tijdens de bouw van het drijvende zonnepark wordt er gebruikgemaakt van een aantal elektrische voertuigen en elektrisch gereedschap. Daarnaast zorgen meer dan 100 zonnebootjes voor de opwek van groene energie die gebruikt wordt tijdens de bouw en wordt opgeslagen in een batterij.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!