Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
200 zonnepanelen weggeblazen van dak bakstenenproducent Wienerberger

200 zonnepanelen weggeblazen van dak bakstenenproducent Wienerberger

In het Vlaamse Kortemark hebben rukwinden maandagavond een deel van het dak en zo’n 200 zonnepanelen weggeblazen bij bakstenenproducent Wienerberger. Dit leidde onder meer tot schade aan nabijgelegen woningen.

De zonnepanelen vlogen volgens Belgische media tientallen meters in het rond en sloegen gaten in de daken van 2 nabijgelegen woningen en het metaalconstructiebedrijf van Wim Vervenne.

Niemand gewond
‘Volgens buurtbewoners waren er enkele korte, felle rukwinden. Een stevige nawee van Ciara’, aldus kapitein David Vanden Eynde van de brandweerpost Kortemark tegenover De Standaard. Zij kregen versterking van het brandweerkorps van Diksmuide om alle zonnepanelen van het dak van de baksteenproducent te halen.

De zware rukwind tilde een deel van het dak op van een loods op het terrein van Wienerberger. De door Eneco op het dak geplaatste zonnepanelen werden als direct gevolg weggeblazen. Tijdens de storm was een productieteam aan het werk, maar er is niemand gewond geraakt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Project Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Junior Project Manager
32-40 uur • Amsterdam
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!