Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Politiehelikopter helpt brandweer en installateur tijdens storm bij borgen van zonnepanelen
© VanderWolfImages | Dreamstime.com

Politiehelikopter helpt brandweer en installateur tijdens storm bij borgen van zonnepanelen

Een politiehelikopter heeft in Krimpen aan den IJssel geholpen bij het borgen van zonnepanelen die maandagavond van 2 flatgebouwen dreigden te waaien. Bewoners mochten uit voorzorg tijdelijk niet naar buiten.

Aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel dreigden een dag na storm Ciara door de harde wind zonnepanelen van 2 flatgebouwen te waaien. Hulpdiensten rukten hierop massaal uit.

Straten afgesloten
De brandweer onderzocht de mogelijkheid om de zonnepanelen op het dak te borgen vanwege de harde wind. Uit voorzorg sloot de politie aan het begin van de avond de Krimpenerbosweg, Vijverlaan en Ouverturelaan af voor de veiligheid van omstanders.

Een helikopter van de politie heeft de brandweer uiteindelijk geholpen met het doen van onderzoek op het dak. Het specialistische hoogtereddingsteam van de brandweer heeft vervolgens samen met de installateur de zonnepanelen extra geborgd. Aan het einde van de avond, rond 22.00 uur, konden bewoners van de flat  weer veilig naar buiten en werden de doorgaande wegen Ouverturelaan en Vijverlaan vrijgegeven voor het verkeer. Om 22.30 uur rondde de brandweer samen met de installateur de laatste werkzaamheden af.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Boss Renewables zoekt:

Project Manager

Fulltime (40 uur) - North Holland
Eigenenergie.net zoekt:

S&O monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!