Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Boot op zonne-energie gaat lokale groenten naar centrum Gent brengen
© Stad Gent

Boot op zonne-energie gaat lokale groenten naar centrum Gent brengen

De Voedselraad van de Vlaamse stad Gent subsidieert voor het tweede jaar op rij innovatieve projecten die het Gentse voedselsysteem verduurzamen. Dit jaar is dat onder meer een boot op zonne-energie.

Met de voedselstrategie Gent en Garde zet de stad al 6 jaar in op een duurzamer voedselsysteem. De Gentse Voedselraad is samengesteld uit 30 leden uit de landbouwsector, middenveldorganisaties, kennisinstellingen en vertegenwoordigers van Gentse handelaars en horeca. Uit 17 projectvoorstellen kozen zij 4 projecten die een subsidie ontvangen van samen in totaal 62.000 euro.

Groenten per zonneboot
Bioboerderij Goedinge ontvangt een subsidie om een boot te bouwen op zonne-energie. Met deze boot zullen ze hun verse producten en de producten van andere lokale voedselproducenten dit jaar via de Gentse waterlopen tot in het centrum brengen. De horeca en Gentenaars ontvangen zo kraakverse groenten via de Gentse wateren. Het prototype van de boot is al getest, de eigenlijke zonneboot zal vermoedelijk de eerste keer uitvaren in april.

‘Sinds de lancering van onze voedselstrategie 6 jaar geleden heeft de Stad Gent samen met vele partners werk gemaakt van een duurzamer voedselsysteem in en rond Gent’, stelt Tine Heyse, schepen van Milieu bij de stad Gent. ‘Daarmee speelt de Stad in op een internationale tendens, waarbij steden een steeds grotere rol spelen in toegang tot duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!