Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AE SOLAR introduceert slim hotspotvrij zonnepaneel
© AE Solar

AE SOLAR introduceert slim hotspotvrij zonnepaneel

De Duitse fabrikant AE SOLAR introduceert een slim, hotspotvrij zonnepaneel. Door bypass-diodes te installeren tussen iedere zonnecel wordt het zonnepaneel beschermd tegen hotspots.

Het slimme zonnepaneel vermindert bovendien het vermogensverlies als het gedeeltelijk of volledig in de schaduw ligt.

60 en 72 diodes
Het aanbrengen van bypass-diodes heeft volgens het bedrijf hetzelfde effect als het plaatsen van 3 bypass-diodes in een junction box zoals dat bij andere zonnepanelen gebeurt. AE Solar voorziet zijn zonnepanelen met 72 zonnecellen van 72 diodes en zijn zonnepanelen met 60 zonnecellen van 60 diodes.

Dit voorkomt oververhitting van de zonnecellen en verlengt de productie-uren. Het zonnepaneel is getest door onderzoeksinstituut Fraunhofer. Volgens AE Solar is de technologie van het bedrijf eenvoudiger dan slimme elektronica en power optimizers. Het bedrijf claimt dat het zonnepaneel daardoor goedkoper en betrouwbaarder is, omdat de diodes zich in tegenstelling tot slimme elektronica en power optimizers onder gelamineerd glas bevinden.

500 megawattpiek
​De zonnepanelen uit de serie AE Smart Hot-Spot Free zijn verkrijgbaar met vermogens vanaf 260 tot 385 wattpiek. AE Solar beschikt sinds 2019 in Europa over 500 megawattpiek aan productiecapaciteit en de totale productiecapaciteit van het bedrijf bedraagt 1 gigawattpiek.

AE Solar is op 17, 18 en 19 maart 2020 exposant op de vakbeurs Solar Solutions. Professionele bezoekers kunnen gratis toegangskaarten bestellen via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Krannich Solar Nederland zoekt:

Junior Sales medewerker Binnendienst

32-40 uur - IJsselstein, 3401 MS, 11
kWh People zoekt:

Energie Consultant

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!