logo
wvhj2023
© Levitech
© Levitech
31 januari 2020

ALD-machinebouwers SoLayTec en Levitech slaan handen ineen

SoLayTec en Levitech gaan een samenwerking aan. Beide Nederlandse bedrijven ontwikkelen productiemachines voor atoomlaagdepositie (ALD) op zonnecellen.

Door de verschuiving van de zonnecellenproductie naar China, waarbij de machinebouw eveneens grotendeels door Chinese bedrijven is overgenomen, hebben SoLayTec en Levitech besloten om hun ontwikkelingskracht te bundelen. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk waarbij de 2 bedrijven elkaar beconcurreerden. Door gebruik te maken van elkaars kennis is het volgens de 2 bedrijven mogelijk om in korte tijd de atoomlaagdepositietechnologie te verbeteren en nieuwe marktsegmenten te bedienen.

Over eigen schaduw springen
Frank Verhage, general manager van SoLayTec hierover: 'De zonnecellenmarkt wordt nu gedomineerd vanuit China en is daarmee structureel veranderd. Chinese machinebouwers zijn in staat om technologieën aan te bieden onder de kostprijs. In Europa dienen wij de handen ineen te slaan om op technologisch gebied voorloper te blijven. Levitech en Solaytec bewijzen hiermee dat zelfs 2 rivaliserende spelers voor het grotere geheel over hun eigen schaduw kunnen springen.'

Jaap Beijersbergen, general manager van Levitech: 'Het siert SoLayTec en Levitech dat we een gezamenlijk ontwikkelingspad hebben kunnen definiëren om in de huidige markt competitief te blijven en ook om de deur te openen naar nieuwe toepassingen en technologie.'

Energieopslag
'SoLayTec richt zich, naast de zonnecellenmarkt, ook op nieuwe toepassingen waaronder de markt voor energieopslag. Onze dunne lagen kunnen batterijen significant verbeteren op het gebied van levensduur, capaciteit en veiligheid. Verschillende onderzoeksprojecten met kennisinstituten en batterijproducenten zijn recentelijk van start gegaan, hiervan hopen we op korte termijn de vruchten te plukken', vervolgt Frank Verhage.

'Levitech richt zich grotendeels op de halfgeleidermarkt met betrekking tot snelle thermische verwerking, internationaal beter bekend als Rapid Thermal Processing. Deze markt is een aandrijver voor nieuwe materialen en toepasssingen', besluit Jaap Beijersbergen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten