Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationale consortia Zon op Infra, Zon op Water en Zon op Gebouw zoeken nieuwe deelnemers
© Kitthanes Ratanasira Anan | Dreamstime.com

Nationale consortia Zon op Infra, Zon op Water en Zon op Gebouw zoeken nieuwe deelnemers

De nationale consortia Zon op Infra, Zon op Water en Zon op Gebouw zoeken nieuwe deelnemers. De consortia leggen zich toe op onderzoek en innovatie op het gebied van zonne-energie op infra, water en gebouwen.

MOOI-regeling
Afgelopen kalenderjaar heeft een groot aantal ondernemers en organisaties zich aangemeld voor de consortia en waardevolle input geleverd voor het innovatieprogramma rond hernieuwbare-elektriciteitsopwekking op land en in de gebouwde omgeving.

In 2020 gaan de nationale consortia samen uitvoering geven aan dit innovatieprogramma. De eerstvolgende stap is het formeren van integrale projectconsortia die in de Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI-)regeling in 2020 een voorstel kunnen indienen.

2 bijeenkomsten
Partijen die innovatieprojecten voor integratie van zonnestroom in watergebieden en in de infrastructuur onderzoeken en uitvoeren, komen op 18 februari samen in Utrecht. Potentiële deelnemers zijn daarbij ook welkom. Vanwege de vele raakvlakken tussen de innovatiethema’s voor zon op water en zon op infra, en de overlap in de betrokken partijen bij beide consortia, denken de nationale consortia dat een gecombineerde bijeenkomst een effectieve manier is om tot samenwerking en ideeën te komen. Tijdens de bijeenkomst wordt ook meer verteld over het onderzoek dat Deltares in opdracht van de TKI Urban Energy uitvoert naar een meetprotocol gericht op de interactie tussen zonneparken op water en natuur/biodiversiteit.

Partijen die zich bezighouden met innovatieprojecten voor het integreren van zonnestroom in de gebouwde omgeving en oplossingen voor energie-renovaties zijn op 20 februari welkom op de netwerkbijeenkomst van het Nationaal Consortium Zon op Gebouw in Utrecht.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Partnermanager Installatiebedrijven

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Zon & Zo zoekt:

Ervaren onderaannemer/zzp’er service zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!