Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Programma Aardgasvrije Wijken presenteert handreiking participatie Wijkaanpak
© PAW

Programma Aardgasvrije Wijken presenteert handreiking participatie Wijkaanpak

Het interbestuurlijke Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) heeft de Handreiking Participatie Wijkaanpak gepresenteerd. De handreiking helpt gemeenten om bewoners te betrekken bij het aardgasvrij maken van hun wijken.

De handreiking is voor alle gemeentelijke medewerkers die werken aan het informeren en betrekken van bewoners bij het aardgasvrij maken van wijken. De inzichten zijn ook relevant voor andere betrokkenen zoals bestuurders, (georganiseerde) bewoners, energieleveranciers en woningcorporaties.

Grootschalige proeftuinen
Binnen het interbestuurlijke PAW werken het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten samen om gemeenten en betrokken partijen zo goed mogelijk te ondersteunen in de aardgasvrije opgave. Dit doet men via een Kennis- en Leerprogramma (KLP) en grootschalige proeftuinen. De handreiking die nu gepresenteerd is, is gebaseerd op de ervaringen in de eerste 27 proeftuinen aardgasvrije wijken.

Gemeenten kunnen deelnemen aan de tweede ronde proeftuinen aardgasvrije wijken. Sinds 1 december – en tot 1 april 2020 – kunnen zij hiervoor een aanvraag indienen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Svea Solar B.V. zoekt:

Technical Product Manager

Fulltime (40 uur) - Binnen Parallelweg 10, Helmond
kWh People zoekt:

Senior Advisor Renewables

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!