Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Strand Bloemendaal aan Zee krijgt 2 parkeerterreinen met overkapping van zonnepanelen
© Bloemendaal

Strand Bloemendaal aan Zee krijgt 2 parkeerterreinen met overkapping van zonnepanelen

Bij het strand van Bloemendaal aan Zee worden de parkeerterreinen P1 en P2 voorzien van een overkapping van zonnepanelen. Het bestuurscollege van Bloemendaal heeft groen licht gegeven aan Adamant en Rooftop Energy.

Adamant Renewables en Rooftop Energy werken sinds afgelopen najaar samen bij het ontwikkelen en realiseren van nieuwe zonne-energieprojecten in Nederland. De terreinen waar de 2 bedrijven nu zonnepanelen gaan plaatsen, liggen aan de kop van de Zeeweg. Op de 2 parkeerterreinen komen bijna 5.000 zonnepanelen waaronder geparkeerd kan worden. Met de realisatie wordt uitvoering gegeven aan een aangenomen motie van de Bloemendaalse gemeenteraad daterend van eind 2017.

600 huishoudens
De totale opgewekte stroom op de parkeerterreinen P1 en P2 staat gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer 600 huishoudens. Onderzocht wordt nog hoe de opgewekte zonnestroom met voorrang kan worden aangeboden aan de ondernemers bij het strand en de inwoners van Bloemendaal.

Wethouder Duurzaamheid Henk Wijkhuisen: ‘De ruimte om in onze gemeente duurzame energie op te kunnen wekken is schaars. In de beschermde gebieden, waaronder het waardevolle duingebied, willen we geen windturbines en zonnepanelen. De parkeerterreinen van Bloemendaal aan Zee zijn daarom uitgelezen locaties voor de opwekking van zonne-energie. Bijkomend voordeel is dat de geparkeerde auto’s hier voortaan op zonnige dagen in de schaduw staan.’

Er komen ook laadpalen voor elektrische auto’s. De oplevering staat gepland voor midden april 2020.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Ecotecworld zoekt:

Technisch Commercieel medewerker binnendienst

Ecotecworld zoekt een Technisch Commercieel medewerker binnendienst
Fulltime • Coevorden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!