Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Utrecht plaatst zonnepanelen op fietspad langs N225 bij Rhenen
© Provincie Utrecht

Provincie Utrecht plaatst zonnepanelen op fietspad langs N225 bij Rhenen

De provincie Utrecht laat komende maand langs de N225 bij Rhenen een stuk fietspad met geïntegreerde zonnepanelen plaatsen. Er is gekozen voor het Solarpath van Easypath.

De betonnen fietspadelementen worden geplaatst ter hoogte van Remmerden. Het is een proef om te kijken of fietspaden kunnen bijdragen in de opwekking van duurzame energie.

Fietspad van de Toekomst
Het stukje fietspad maakt deel uit van ‘Het Fietspad van de Toekomst’ tussen Utrecht Science Park en Wageningen. Hier kunnen nieuwe ideeën en innovaties worden toegepast en getest om het fietsen nog aantrekkelijker te maken. De provincie Utrecht trapt af met het aanbrengen van zonnepanelen in het fietspad over een lengte van 25 meter.

Het gaat om zonnepanelen met geïntegreerde elektrische verwarming. De opgewekte energie wordt gebruikt om het fietspad te verlichten en om het te verwarmen in de winter om gladheid tegen te gaan. Dit laatste komt volgens de provincie de verkeersveiligheid ten goede en voorkomt dat er gestrooid moet worden waarbij er zout op de weg en in de bermen achterblijft.

Ook zonnepanelen langs N417
Bij een positieve uitkomst kunnen zonnepanelen op fietspaden volgens de provincie een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen en het verduurzamen van de provinciale infrastructuur: ‘Doordat de zonnepanelen zich op de bestaande wegverharding bevinden, is er sprake van dubbel ruimtegebruik. Er hoeft geen landbouw- of natuurgrond te worden gebruikt en het landschap wordt niet aangetast.’

Deze zomer legt de provincie ook zonnepanelen aan op het fietspad langs de N417 bij Maartensdijk, over een lengte van 350 meter. Het gaat hier om een grootschalige proef waarbij de provincie ervaring wil opdoen met de aanleg en het rendement van zonnepanelen en met het meerjarig onderhoud ervan.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative (Nederland)

Fulltime (40 uur) - Nederland
SolarComfort zoekt:

Monteur Zonnepanelem

32-40 uur - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!