Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Perovskietzonnepanelen Solliance doorstaan met succes 3 stabiliteitstesten
© Solliance

Perovskietzonnepanelen Solliance doorstaan met succes 3 stabiliteitstesten

De Solliance-partners TNO, imec en de Technische Universiteit Eindhoven hebben perovskietzonnepanelen die zijn vervaardigd met gangbare industriële processen 3 bekende levensduurtesten laten doorstaan.

Het gaat om de light-soak-test, de damp-heat-test en de thermal-cycling-test. Het is voor het eerst dat deze mijlpaal wordt bereikt met industrieel vervaardigde en grotere perovskietzonnepanelen.

Zorgen over stabiliteit
Momenteel staat het efficiëntierecord voor perovskietzonnecellen en -zonnepanelen op 25,2 procent; bereikt in laboratoria. De veelzijdigheid van perovskietzonnepanelen en de snelle toename van de efficiëntie heeft veel belangstelling gewekt voor deze relatief nieuwe zonne-energietechnologie.

Er zijn echter zorgen gerezen over de stabiliteit van perovskietzonnepanelen. Door 3 verouderingstests te doorstaan, hebben Solliance en zijn industriële partners een belangrijke stap gezet in de commercialisering van de perovskiettechnologie.

6 bij 6 inch2
De perovskietzonnepanelen werden door de Solliance-partners geprepareerd op glassubstraten van 6 bij 6 inch2 door middel van industriële processen. Het oppervlak van de pv-modules is 100 vierkante centimer.

Tijdens de light-soak-test namen de opbrengsten toe in de eerste 100 uur waarna deze zich stabiliseerden. Na de damp-heat-test bleven de prestaties van de perovskietmodule op 95 procent van zijn oorspronkelijke niveau, dus binnen de limiet om van een ​​succesvolle damp-heat-test te spreken. De thermal-cycling-test heeft geen efficiëntieverlies veroorzaakt, hetgeen wijst op een uitstekende stabiliteit en een succesvolle encapsulatiestrategie om deze zware omstandigheden te weerstaan. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Monteur / Installateur zonnepanelen

Zonnefabriek zoekt een Monteur / Installateur zonnepanelen
4-5 dagen per week • 70 kilometer rondom Amsterdam
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!