Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Perovskietzonnepanelen Solliance doorstaan met succes 3 stabiliteitstesten
© Solliance

Perovskietzonnepanelen Solliance doorstaan met succes 3 stabiliteitstesten

De Solliance-partners TNO, imec en de Technische Universiteit Eindhoven hebben perovskietzonnepanelen die zijn vervaardigd met gangbare industriële processen 3 bekende levensduurtesten laten doorstaan.

Het gaat om de light-soak-test, de damp-heat-test en de thermal-cycling-test. Het is voor het eerst dat deze mijlpaal wordt bereikt met industrieel vervaardigde en grotere perovskietzonnepanelen.

Zorgen over stabiliteit
Momenteel staat het efficiëntierecord voor perovskietzonnecellen en -zonnepanelen op 25,2 procent; bereikt in laboratoria. De veelzijdigheid van perovskietzonnepanelen en de snelle toename van de efficiëntie heeft veel belangstelling gewekt voor deze relatief nieuwe zonne-energietechnologie.

Er zijn echter zorgen gerezen over de stabiliteit van perovskietzonnepanelen. Door 3 verouderingstests te doorstaan, hebben Solliance en zijn industriële partners een belangrijke stap gezet in de commercialisering van de perovskiettechnologie.

6 bij 6 inch2
De perovskietzonnepanelen werden door de Solliance-partners geprepareerd op glassubstraten van 6 bij 6 inch2 door middel van industriële processen. Het oppervlak van de pv-modules is 100 vierkante centimer.

Tijdens de light-soak-test namen de opbrengsten toe in de eerste 100 uur waarna deze zich stabiliseerden. Na de damp-heat-test bleven de prestaties van de perovskietmodule op 95 procent van zijn oorspronkelijke niveau, dus binnen de limiet om van een ​​succesvolle damp-heat-test te spreken. De thermal-cycling-test heeft geen efficiëntieverlies veroorzaakt, hetgeen wijst op een uitstekende stabiliteit en een succesvolle encapsulatiestrategie om deze zware omstandigheden te weerstaan. 

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!