Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook Interpolis stopt met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen
© Tonyv3112 | Dreamstime.com

Ook Interpolis stopt met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen

Verzekeraar Interpolis, onderdeel van de Achmea Groep, is per 1 januari 2020 gestopt met het vergoeden van onzichtbare schade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen die ontstaat door hagelbuien.

De redactie van Solar Magazine onthulde afgelopen september dat een aantal grote verzekeraars – waaronder Interpolis, FBTO, Centraal Beheer en Avéro Achmea – gestopt zijn met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op woningen. In december onthulde de redactie na nieuw onderzoek dat een deel van deze verzekeraars – te weten Centraal Beheer en Avéro Achmea – ook gestopt is met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen.

Algemene voorwaarden gewijzigd
Ook Interpolis heeft nu de algemene voorwaarden van de ZekerVanJeZaak-verzekering voor gebouwen gewijzigd. Dit blijkt uit de polisupdate van 2020 van de verzekeringsmaatschappij.

In de algemene voorwaarden van de gebouwenverzekering meldt Interpolis nu dat schade aan zonnepanelen niet langer verzekerd is als ‘die alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen is waar te nemen. Bijvoorbeeld microcracks (haarscheurtjes).’

Schade wel verzekerd bij forse opbrengstvermindering
Interpolis vergoedt schade door hagel bij de ZekerVanJeZaak-verzekering wel als door de niet-zichtbare schade de opbrengst in kilowattuur van het totaal van zonnepanelen op het risico-adres is verminderd met meer dan 25 procent, vergeleken met de opbrengst in kilowattuur voor de hagelbui. ‘We berekenen het opbrengstverlies door een periode voor de hagelbui te vergelijken met een periode na de hagelbui. De perioden hebben vergelijkbare weersomstandigheden. Verzekerde toont het opbrengstverlies aan binnen 2 maanden na de hagelbui’, aldus de polisvoorwaarden.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Technisch Schouwer

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative (Nederland)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!