logo
wvhj2023
© Tonyv3112 | Dreamstime.com
© Tonyv3112 | Dreamstime.com
22 januari 2020

Ook Interpolis stopt met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen

Verzekeraar Interpolis, onderdeel van de Achmea Groep, is per 1 januari 2020 gestopt met het vergoeden van onzichtbare schade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen die ontstaat door hagelbuien.

De redactie van Solar Magazine onthulde afgelopen september dat een aantal grote verzekeraars – waaronder Interpolis, FBTO, Centraal Beheer en Avéro Achmea – gestopt zijn met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op woningen. In december onthulde de redactie na nieuw onderzoek dat een deel van deze verzekeraars – te weten Centraal Beheer en Avéro Achmea – ook gestopt is met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen.

Algemene voorwaarden gewijzigd
Ook Interpolis heeft nu de algemene voorwaarden van de ZekerVanJeZaak-verzekering voor gebouwen gewijzigd. Dit blijkt uit de polisupdate van 2020 van de verzekeringsmaatschappij.

In de algemene voorwaarden van de gebouwenverzekering meldt Interpolis nu dat schade aan zonnepanelen niet langer verzekerd is als ‘die alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen is waar te nemen. Bijvoorbeeld microcracks (haarscheurtjes).’

Schade wel verzekerd bij forse opbrengstvermindering
Interpolis vergoedt schade door hagel bij de ZekerVanJeZaak-verzekering wel als door de niet-zichtbare schade de opbrengst in kilowattuur van het totaal van zonnepanelen op het risico-adres is verminderd met meer dan 25 procent, vergeleken met de opbrengst in kilowattuur voor de hagelbui. ‘We berekenen het opbrengstverlies door een periode voor de hagelbui te vergelijken met een periode na de hagelbui. De perioden hebben vergelijkbare weersomstandigheden. Verzekerde toont het opbrengstverlies aan binnen 2 maanden na de hagelbui’, aldus de polisvoorwaarden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten