Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook Interpolis stopt met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen
© Tonyv3112 | Dreamstime.com

Ook Interpolis stopt met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen

Verzekeraar Interpolis, onderdeel van de Achmea Groep, is per 1 januari 2020 gestopt met het vergoeden van onzichtbare schade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen die ontstaat door hagelbuien.

De redactie van Solar Magazine onthulde afgelopen september dat een aantal grote verzekeraars – waaronder Interpolis, FBTO, Centraal Beheer en Avéro Achmea – gestopt zijn met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op woningen. In december onthulde de redactie na nieuw onderzoek dat een deel van deze verzekeraars – te weten Centraal Beheer en Avéro Achmea – ook gestopt is met het vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen op bedrijfsgebouwen.

Algemene voorwaarden gewijzigd
Ook Interpolis heeft nu de algemene voorwaarden van de ZekerVanJeZaak-verzekering voor gebouwen gewijzigd. Dit blijkt uit de polisupdate van 2020 van de verzekeringsmaatschappij.

In de algemene voorwaarden van de gebouwenverzekering meldt Interpolis nu dat schade aan zonnepanelen niet langer verzekerd is als ‘die alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen is waar te nemen. Bijvoorbeeld microcracks (haarscheurtjes).’

Schade wel verzekerd bij forse opbrengstvermindering
Interpolis vergoedt schade door hagel bij de ZekerVanJeZaak-verzekering wel als door de niet-zichtbare schade de opbrengst in kilowattuur van het totaal van zonnepanelen op het risico-adres is verminderd met meer dan 25 procent, vergeleken met de opbrengst in kilowattuur voor de hagelbui. ‘We berekenen het opbrengstverlies door een periode voor de hagelbui te vergelijken met een periode na de hagelbui. De perioden hebben vergelijkbare weersomstandigheden. Verzekerde toont het opbrengstverlies aan binnen 2 maanden na de hagelbui’, aldus de polisvoorwaarden.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!