Solar Magazine - Project in beeld (38) | Zonnepanelen voor woningcorporatie, hoogheemraadschap en scholen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (38) | Zonnepanelen voor woningcorporatie, hoogheemraadschap en scholen
© Amex Logistics

Project in beeld (38) | Zonnepanelen voor woningcorporatie, hoogheemraadschap en scholen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Amex Logistics laat 1.000 zonnepanelen installeren op zijn locatie in Lelystad.

Wasserijgroep Romi-Horecaserve-Dekeukelaere uit het Vlaamse Deinze heeft 803 zonnepanelen in gebruik genomen. De zonnepanelen zijn goed voor het opwekken van een gemiddelde van 10 procent van het verbruik van de wasserij.

BeterDuurzaam heeft in de provincie Flevoland bij landbouwbedrijf Van der Knaap ruim 800 zonnepanelen geplaatst in combinatie met omvormers van Huawei. Bij de plaatsing is gebruikgemaakt van subsidie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Scholen in 3 wijken in Rotterdam – te weten Blijdorp, Schiemond en Bospolder-Tussendijken – kunnen straks gebruikmaken van de stroom van zonnepanelen op het dak van hun buurtschool. Hiertoe is een intentieovereenkomst getekend door de gemeente Rotterdam, Stichting BOOR, Delfshaven Energie Coöperatie en Blijstroom. De stichting stelt de daken van de basisscholen De Margriet, OBS de Boog en OBS Dakpark ter beschikking voor de wijken. Op deze 3 scholen samen kunnen ongeveer 900 tot 1.000 zonnepanelen geplaatst worden die samen 300.000 kilowattuur duurzame elektriciteit per jaar kunnen opwekken.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden start deze maand met het plaatsen van zonnepanelen op zijn rioolwaterzuiveringen. Het gaat in totaal om 9 rioolwaterzuiveringen: Leidsche Rijn, Breukelen, Bunnik, De Bilt, Driebergen, Rhenen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Bij elkaar opgeteld worden er 636 zonnepanelen geplaatst. De pv-systemen leveren in totaal jaarlijks circa 178.000 kilowattuur zonnestroom op. De werkzaamheden zijn in maart 2020 gereed.

Intermontage laat momenteel 650 zonnepanelen op zijn gebouw in Terwolde plaatsen. Het bedrijf realiseert complete interieurs en is gespecialiseerd in systeemwanden, systeemplafonds en maatwerkinterieur

Kremer is gestart met de voorbereiding van het plaatsen van zonne-energiesysteem dat op het dak van het kantoorpand in ’s-Heerenberg. In totaal zullen er 1.100 zonnepanelen worden gelegd die de locatie energieneutraal maakt.

Woningcorporatie Dunavie heeft zijn 5.000e zonnepaneel geplaatst op een huurwoning in Katwijk. In 2019 zijn op 330 woningen zonnepanelen geplaatst. Daarmee heeft Dunavie sinds 2015 ruim 5.000 zonnepanelen geplaatst. In 2020 wordt de verduurzamingsoperatie doorgezet en zullen 1.000 huurders worden uitgenodigd om ook de keuze te maken voor zonnepanelen op het dak.

Zonnegilde heeft bij Bredenoord in Apeldoorn 1.555 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 482 kilowattpiek.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!