Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Utrecht geeft subsidie voor zonnepanelen bij jonge boerenbedrijven
© Ahavelaar | Dreamstime.com

Provincie Utrecht geeft subsidie voor zonnepanelen bij jonge boerenbedrijven

De provincie Utrecht stelt geld beschikbaar aan jonge Utrechtse boeren om hun bedrijf te verduurzamen met onder meer zonnepanelen. In totaal is er 400.000 euro subsidie beschikbaar.

Boeren kunnen dit geld gebruiken voor investeringen in onder meer klimaatbestendigheid en biodiversiteit van boerenbedrijven. Deze zogenoemde Jonge Landbouwers regeling (JOLA) is bestemd voor agrariërs tot 41 jaar. Die groep landbouwers kan tot een bedrag van 20.000 euro subsidie aanvragen voor maximaal 3 investeringen. De subsidie bedraagt 30 procent van de totale investeringskosten. Het is daarmee een uitgelezen mogelijkheid om duurzame investeringen in de bedrijfsvoering te realiseren. De subsidieregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Aanmelden voor de regeling kan tot 7 februari 2020.

Helft provincie is landbouwgrond
Met de subsidie geeft de provincie jonge agrariërs de mogelijkheid hun bedrijf op een toekomstbestendige manier in te richten; bijvoorbeeld met zonnepanelen of door het gebruik van innovatieve bemestingsmethoden.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot van Landbouw: ‘De provincie Utrecht hecht veel waarde aan het verduurzamen van de landbouwsector. Ongeveer de helft van onze provincie bestaat uit landbouwgrond. De nieuwe generatie boeren is de toekomst van de bedrijfstak. Met de subsidie krijgen jonge boeren de kans hun bedrijf weer een stap verder te verduurzamen.’

23 jonge boeren
Deze subsidieregeling is in eerdere jaren ook opengesteld en de voorwaarden zijn dit jaar vergelijkbaar met die van vorig jaar. In 2018 hebben 23 jonge Utrechtse boeren investeringsgeld ontvangen om hun bedrijfsvoering aan te passen op de toekomst. De investeringen waren met name gericht op het realiseren van zonnepanelen, het in gebruik nemen van emissiearme vloeren en innovatieve technieken voor precisiebemesting.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider buitendienst (€ 4.000,00 - € 6.000,00)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Eigenenergie.net zoekt:

S&O monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!