Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Crowdfunding voor zonnepark op wijngaard ’t Oerlegoed in Gendringen
© ZonnepanelenDelen

Crowdfunding voor zonnepark op wijngaard ’t Oerlegoed in Gendringen

Op het platform ZonnepanelenDelen is de crowdfunding voor Zonnepark ’t Oerlegoed van start gegaan. Dit wordt gerealiseerd op wijngaard ’t Oerlegoed in de Gelderse Achterhoek tussen de dorpen Gendringen en Netterden.

Van varkenshouderij naar wijnbouw
’t Oerlegoed is een van de 2 wijngaarden van Wijngoed Montferland. De tweede wijngaard Kasteel Huis Bergh ligt in ‘s-Heerenberg. ‘t Oerlegoed beschikt over een wijnmakerij met een sfeervolle wijnkelder. Met 4 hectare wijngaarden worden jaarlijks verschillende kwaliteitswijnen gebotteld.

25 jaar geleden maakte de familie Masselink de switch van varkenshouderij naar wijnbouw. De oude stallen slopen en een nieuwe bestemming vinden voor de bouwkavel van 1,7 hectare bleek lastig. Nu zullen er 7.080 zonnepanelen geplaatst worden. Zo wordt leegstand voorkomen en het vrije erf benut voor het opwekken van zonne-energie. De familie wil een deel van het investeringsbedrag middels burgerparticipatie

283.000 euro
Het volledige pv-systeem zal een vermogen van 2.195 kilowattpiek hebben en jaarlijks ruim 1,8 miljoen kilowattuur zonnestroom opwekken. Het zonnepark gaat zo duurzame energie leveren voor circa 600 huishoudens.

Het crowdfundingsdoel bedraagt 283.000 euro, waarvan inmiddels (red. 21 januari) zo’n 100.000 euro is opgehaald.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
TechCaps (Xaam) zoekt:

Service en Onderhoud Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative (Nederland)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!