Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Utrecht: in 2020 minimaal 1.400 huurwoningen voorzien van zonnepanelen
© Esbobeldijk | Dreamstime.com

Utrecht: in 2020 minimaal 1.400 huurwoningen voorzien van zonnepanelen

De 5 grootste woningcorporaties van Utrecht, huurdersorganisaties en de gemeente zetten in 2020 in op de realisatie van 600 tot 725 extra betaalbare woningen op eigen grond. Bovendien krijgen 1.400 huurwoningen pv.

Dit is vastgelegd in de prestatieafspraken die zijn ondertekend door de woningcorporaties Mitros, Portaal, Bo-Ex, GroenWest en SSH.

Gelijkmatigere verdeling
‘In de prestatieafspraken is vastgelegd dat een deel van de nieuwe sociale huurwoningen komt in wijken waar nog relatief weinig sociale huurwoningen zijn’, duidt wethouder van Wonen Kees Diepeveen. In de wijkenstrategie die gemaakt gaat worden met de partijen komt te staan waar en wanneer die woningen worden bijgebouwd.

Verder is er afgesproken dat corporaties dit jaar de verkoop van sociale huurwoningen gaan terugbrengen in de wijken waar het aandeel sociale huur laag is. Dat zijn de wijken Oost, Noordoost, Binnenstad en West. Dit draagt bij aan een gelijkmatigere verdeling van de sociale huurwoningen over de stad en wordt ook in de wijkenstrategie uitgewerkt.

De woningcorporaties dragen ook bij aan de gemeentelijke doelstelling om in 2025 op 20 procent van de Utrechtse daken zonnepanelen te hebben liggen. In 2020 worden minimaal 1.400 huishoudens voorzien van energie via zonnepanelen. Tot slot wordt er ingezet op een nauwe samenwerking op de thema’s klimaatadaptatie, groen en circulair bouwen.

hierbij om afspraken die de gemeente Utrecht met elke partij afzonderlijk heeft gemaakt: de woningcorporaties Mitros, Portaal, Bo-Ex, GroenWest en SSH, en met hun huurdersorganisaties. De afspraken sluiten aan op de Woonvisie en het Stadsakkoord Wonen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!