Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Scholieren zetten zonnebril op om zonnepanelen af te dwingen
© Schooldakrevolutie

Scholieren zetten zonnebril op om zonnepanelen af te dwingen

Als onderdeel van de landelijke schooldakrevolutie gaan Nederlandse scholieren massaal een zonnebril opzetten tijdens lesuren om zo bij hun schoolbestuur de komst van zonnepanelen af te dwingen.

Vierde- en vijfdeklassers van RSG 't Rijks in Bergen op Zoom hebben het spits afgebeten. De regionale televisiezender Omroep Brabant maakte onderstaand verslag.

YouTuber Milan Knol
Samen met YouTuber Milan Knol, die alle scholieren oproept hun bril op te zetten en pas af te doen als de school ‘JA’  zegt, hopen de initiatiefnemers van de schooldakrevolutie scholen in beweging te krijgen.

Met een inspanningsverklaring hopen de scholieren van 't Rijks het bestuur in beweging te brengen. Dat lijkt gelukt: het schoolbestuur heeft vanmorgen ja gezegd en gaat bekijken hoe ze de zonnepanelen kunnen realiseren. De actie sluit aan op de heersende onvrede van scholieren en jongeren in het algemeen over het klimaatbeleid.

Scholieren die in actie willen komen, starten hun eigen revolutie op school via de website heyschoolzegja.nl.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
kWh People zoekt:

Senior Advisor Renewables

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!