Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Zoeterwoude start project Zon op Dak voor agrarische daken
© A. Havelaar | Dreamstime.com

Gemeente Zoeterwoude start project Zon op Dak voor agrarische daken

De gemeente Zoeterwoude start het project Zon op Dak voor de realisatie van zonnepanelen op agrarische daken. In samenwerking met LTO Noord vindt op 27 januari de eerste informatiebijeenkomst plaats.

Door de investeringsplannen in zonne-energie van alle agrariërs in de gemeente Zoeterwoude in beeld te brengen, wil de gemeente voor netbeheerder Liander inzichtelijk maken of de aansluitcapaciteit voldoende is en waar het netwerk in Zoeterwoude om aanpassing vraagt. 

Energiescan
​Tijdens deze avond wordt door de gemeente en LTO een toelichting gegeven op het nut en de noodzaak van de aanschaf van zonnepanelen en de voordelen van het doen van een energiescan.

In het project wordt namelijk een bedrijfsspecifieke en onafhankelijke energiescan aangeboden. Deze scan maakt het voor agrarisch ondernemers inzichtelijk of het plaatsen van zonnepanelen een verstandige bedrijfsinvestering is, geeft inzicht in terugverdientijd en vormen van financiering, waaronder de salderingsregeling en subsidie via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Op basis van de scans kan de netbeheerder de geplande netverzwaring gerichter aanpakken.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
PVO International zoekt:

Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248 NL 139
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!