Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall levert 2 zonnedaken met 17.000 zonnepanelen in haven Amsterdam
Vattenfall

Vattenfall levert 2 zonnedaken met 17.000 zonnepanelen in haven Amsterdam

Vattenfall stelt in de haven van Amsterdam het grootste zonnedak van de hoofdstad te hebben opgeleverd: bijna 17.000 zonnepanelen zijn op 2 distributieloodsen gemonteerd, goed voor 45.000 vierkante meter.

De zonnedaken aan de Latexweg zijn eigendom van Merin, eigenaar en verhuurder van bedrijfsruimten in Nederland. Het kleine dak is 15.000 vierkante meter en het gebouw wordt gehuurd door Neelevat. Het grote dak is 30.000 vierkante meter en wordt gehuurd door TMA Logistics. De zonnepanelen leveren jaarlijks 4,350 miljoen kilowattuur zonnestroom op.

In ploegen van 20 installateurs werden tot 1.200 zonnepanelen per dag aangelegd. Er ligt 380 kilometer kabel op het dak, 4.500 meter aan draadgoot en meer dan 20 kilometer onderconstructie. Om de werkzaamheden in het distributiecentrum niet te storen, werd alleen in het weekend hijswerk verricht.

9 megawattpiek
Verspreid over het hele land heeft Vattenfall, met deze daken, inmiddels 9 gebouwen van Merin voorzien van zonnepanelen. Jaarlijks wordt zo’n 8 gigawattuur opgewekt, goed voor bijna 30 procent van het elektriciteitsverbruik van Merin. Merin heeft de ambitie om het aandeel hernieuwbare energie de komende jaren flink te vergroten.

’De uitrol van de 9 daken is een uitdagend traject geweest waar we de nodige tegenslagen hebben ervaren. We zijn trots dat wij nu bijna 9 megawattpiek aan zonnepanelen operationeel hebben’, zegt Sustainability & Building Innovation-manager Jan van Noordenne. ‘We gaan nu vol aan de slag met de bouw van de volgende daken waar we begin dit jaar mee verwachten te starten.'

De 2 pv-systemen in de haven van Amsterdam zijn op onderstaande video te bekijken.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een Commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!