Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Handelsakkoord Amerika en China: importheffingen op zonnepanelen nog niet geschrapt

Handelsakkoord Amerika en China: importheffingen op zonnepanelen nog niet geschrapt

De Amerikaanse president Trump en de Chinese vice-premier Liu He hebben Fase 1 van het handelsakkoord tussen beide landen ondertekend. De importheffingen op Chinese zonnepanelen blijven echter vooralsnog van kracht.

In het handelsakkoord is onder meer vastgelegd dat China de komende 2 jaar voor 200 miljard dollar Amerikaanse producten gaat kopen, waaronder landbouwproducten, zeevruchten, silicium, energieproducten en diensten.

John Smirnow van de Amerikaanse Solar Energy Industries Association (SEIA) toont zich wel content dat in Amerika geproduceerd silicium, een belangrijke grondstof voor zonnecellen, door China vrijgesteld wordt van heffingen:  ‘Hoewel deze handelsovereenkomst niets doet om de solar importheffingen te versoepelen, is het een positieve ontwikkeling voor de Amerikaanse solar industrie. Polykristallijn silicium is de bouwsteen van de meeste zonnecellen op de markt en deze veranderingen zijn een geweldige ontwikkeling voor Amerikaanse fabrikanten die hard zijn geraakt door Chinese heffingen op hun producten. Wij bedanken de regering Trump voor het sluiten van een deal die verlichting biedt aan Amerikaanse siliciumproducenten. We hopen dat deze deal tot een broodnodige discussie met de regering Trump zal leiden, om te beginnen over hoe we de importtarieven voor zonne-energieproducten breder kunnen verlagen, terwijl we blijven bouwen aan de Amerikaanse productie van zonne-energie.’

Op een grote groep Chinese producten met een waarde van 250 miljard dollar blijven de Amerikaanse importheffingen van kracht.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Meewerkend voorman/vrouw

Slim Opgewekt zoekt een meewerkend voorman/vrouw led-verlichting
Fulltime • Arnhem
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!