Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Handelsakkoord Amerika en China: importheffingen op zonnepanelen nog niet geschrapt

Handelsakkoord Amerika en China: importheffingen op zonnepanelen nog niet geschrapt

De Amerikaanse president Trump en de Chinese vice-premier Liu He hebben Fase 1 van het handelsakkoord tussen beide landen ondertekend. De importheffingen op Chinese zonnepanelen blijven echter vooralsnog van kracht.

In het handelsakkoord is onder meer vastgelegd dat China de komende 2 jaar voor 200 miljard dollar Amerikaanse producten gaat kopen, waaronder landbouwproducten, zeevruchten, silicium, energieproducten en diensten.

John Smirnow van de Amerikaanse Solar Energy Industries Association (SEIA) toont zich wel content dat in Amerika geproduceerd silicium, een belangrijke grondstof voor zonnecellen, door China vrijgesteld wordt van heffingen:  ‘Hoewel deze handelsovereenkomst niets doet om de solar importheffingen te versoepelen, is het een positieve ontwikkeling voor de Amerikaanse solar industrie. Polykristallijn silicium is de bouwsteen van de meeste zonnecellen op de markt en deze veranderingen zijn een geweldige ontwikkeling voor Amerikaanse fabrikanten die hard zijn geraakt door Chinese heffingen op hun producten. Wij bedanken de regering Trump voor het sluiten van een deal die verlichting biedt aan Amerikaanse siliciumproducenten. We hopen dat deze deal tot een broodnodige discussie met de regering Trump zal leiden, om te beginnen over hoe we de importtarieven voor zonne-energieproducten breder kunnen verlagen, terwijl we blijven bouwen aan de Amerikaanse productie van zonne-energie.’

Op een grote groep Chinese producten met een waarde van 250 miljard dollar blijven de Amerikaanse importheffingen van kracht.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
PVO International zoekt:

Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248 NL 139
Youen BV zoekt:

Medewerker Bedrijfsbureau

Fulltime (40 uur) - 3861 RJ Nijkerk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!