Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en Topsector Energiestudies Industrie open
© HRsolar

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en Topsector Energiestudies Industrie open

De subsidieregelingen Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en de Topsector Energiestudies Industrie zijn geopend. Voor de DEI+-thema’s is 86,1 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Bovendien is er voor 'Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen' nog eens een apart budget van 9 miljoen euro beschikbaar. Vorig jaar werden er binnen deze laatste groep 34 projecten goedgekeurd, waarvan er een groot aantal betrekking had op zonne-energietechnologie.

Meerjarig budget
Voor de Topsector Energiestudies is ten slotte 6 miljoen euro beschikbaar. Voor de Energiestudies kan men subsidie aanvragen tot en met 1 september 2020 17.00 uur, voor de DEI+ kan dat tot en met 7 januari 2021, 17.00 uur.

Nieuw is dat nu het Klimaatakkoord is vastgesteld, er voor de DEI+-thema’s vanaf 2020 meerjarig budget beschikbaar is. De DEI+ ondersteunt daarom voor alle thema’s projecten met een looptijd tot 4 jaar. De DEI+ was tot nu toe ingedeeld in verschillende thema’s met een eigen budget. Dit budgetonderscheid is nagenoeg verdwenen. Dit jaar is er 1 totaalbudget voor projecten rond de volgende thema’ s: energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, CO2-reductie in de industrieflexibilisering, waterstof en ruimtelijke inpassing van hernieuwbare energie. De maximale subsidie per project is 15 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Zonmaat zoekt:

Planner

Zonmaat zoekt een Planner
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!