Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en Topsector Energiestudies Industrie open
© HRsolar

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en Topsector Energiestudies Industrie open

De subsidieregelingen Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en de Topsector Energiestudies Industrie zijn geopend. Voor de DEI+-thema’s is 86,1 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Bovendien is er voor 'Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen' nog eens een apart budget van 9 miljoen euro beschikbaar. Vorig jaar werden er binnen deze laatste groep 34 projecten goedgekeurd, waarvan er een groot aantal betrekking had op zonne-energietechnologie.

Meerjarig budget
Voor de Topsector Energiestudies is ten slotte 6 miljoen euro beschikbaar. Voor de Energiestudies kan men subsidie aanvragen tot en met 1 september 2020 17.00 uur, voor de DEI+ kan dat tot en met 7 januari 2021, 17.00 uur.

Nieuw is dat nu het Klimaatakkoord is vastgesteld, er voor de DEI+-thema’s vanaf 2020 meerjarig budget beschikbaar is. De DEI+ ondersteunt daarom voor alle thema’s projecten met een looptijd tot 4 jaar. De DEI+ was tot nu toe ingedeeld in verschillende thema’s met een eigen budget. Dit budgetonderscheid is nagenoeg verdwenen. Dit jaar is er 1 totaalbudget voor projecten rond de volgende thema’ s: energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, CO2-reductie in de industrieflexibilisering, waterstof en ruimtelijke inpassing van hernieuwbare energie. De maximale subsidie per project is 15 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Zelfstroom zoekt:

Monteur zonnepanelen (20x)

Zelfstroom zoekt een Monteur zonnepanelen (20x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht |
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!