Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sharp introduceert nieuwe serie zonnepanelen met halve zonnecellen
© Sharp

Sharp introduceert nieuwe serie zonnepanelen met halve zonnecellen

Sharp introduceert een nieuwe lijn zonnepanelen met halve zonnecellen; waaronder 3 nieuwe monokristallijn siliciumzonnepanelen van de NU-productfamilie: de NU-JC330, de NU-BA385 en de NU-JB395.

De capaciteit van de nieuwe pv-modules met perc-zonnecellen ligt 2 tot 3 procent hoger dan die van standaardzonnepanelen met hele zonnecellen en bieden daarmee volgens de fabrikant een efficiënte en betrouwbare oplossing voor elke situatie: van woonprojecten tot en met grootschalige commerciële installaties en zonneparken.

Minder warm
Bij deze technologie wordt een hele zonnecel in 2 gelijke helften verdeeld. Hierdoor wordt de elektrische stroom die per zonnecel wordt gegenereerd gehalveerd, met als gevolg dat het weerstandverlies wordt gereduceerd tot een kwart. Op die manier stijgt de energieopbrengst en worden tegelijkertijd de zonnecellen veel minder warm. Naast dat dit het risico op hotspots verlaagt, draagt dit bij aan een verlenging van de levensduur van de pv-modules. De zonnecellen zijn bovendien uitgerust met 3 kleine aansluitdozen in plaats van slechts 1, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met 1 bypass-diode. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte wordt overgedragen aan bovenliggende zonnecellen, zodat de zonnepanelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem verbeteren.

Tot 395 wattpiek
De NU-BA385- en NU-JB395-zonnepanelen met 144 zonnecellen zijn geschikt voor grote installaties op de grond en op daken. De NU-JB395 levert met 395 wattpiek het hoogste vermogen, bij een module-efficiëntie van 19,6 procent en 1.500 volt systeemspanning.

De NU-JC330 met 120 zonnecellen heeft een vermogen van 330 wattpiek en een module-efficiëntie van 19,5 procent. Dit maakt het zonnepaneel volgens Sharp geschikt voor industriële dakinstallaties en woonprojecten.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Ecotecworld Nederland B.V. zoekt:

Allround Verkoop Medewerker Binnendienst en Magazijn

Parttime (24 uur) - Coevorden, 7741 KV 5C
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!