Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stedin wil tienduizenden zonnepanelen plaatsen op hoogspanningsverdeelstations
© Stedin

Stedin wil tienduizenden zonnepanelen plaatsen op hoogspanningsverdeelstations

Netwerkbedrijf Stedin Groep gaat een aanbesteding organiseren voor het installeren van tienduizenden zonnepanelen op hoogspanningsverdeelstations. Voor een groot aantal stations is al subsidie verkregen.

Het netwerkbedrijf, waartoe netbeheerders Stedin en Enduris behoren, heeft een zogenaamde vooraankondiging gepubliceerd voor het uitzetten van een request for information voor het informeren en mee te nemen in de aanleiding, scope en doel van het project ‘Zonnepanelen op HSV’ om uiteindelijk een passende en in de markt gedragen aanbesteding uit te zetten.

22.989 zonnepanelen
Stedin Groep wil uiteindelijk de daken van 27 hoogspanningsverdeelstations voorzien van zonnepanelen. Voor Enduris gaat het om stations in Zeeland en voor Stedin om stations in Zuid-Holland en Utrecht.

Er is door het netwerkbedrijf al met succes subsidie verkregen bij de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) voor de plaatsing van 6.451 zonnepanelen. Bovendien is voor nog eens 5.538 zonnepanelen subsidie aangevraagd. Omdat men in de toekomst mogelijk nog eens 11.000 zonnepanelen wil plaatsen, zou de totale projectomvang op kunnen lopen tot 22.989 zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!