Solar Magazine - 4 voorlichtingsavonden over Zonneroute A37: aanleg voor Drenthe steeds dichterbij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
4 voorlichtingsavonden over Zonneroute A37: aanleg voor Drenthe steeds dichterbij
© Studio Marco Vermeulen

4 voorlichtingsavonden over Zonneroute A37: aanleg voor Drenthe steeds dichterbij

De provincie Drenthe en de betrokken gemeenten presenteren deze maand het esthetisch programma van eisen van de Zonneroute A37. Het is de volgende stap naar de aanleg van zonnepanelen langs de snelweg.

Hoe kunnen de bermen en op- en afritten langs de A37 worden benut voor de opwekking van zonne-energie? Over die vraag buigen zich de provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep en netbeheerder Rendo en Rijkswaterstaat. Hierbij worden inwoners ook betrokken. Dat gebeurde vorig jaar tijdens goedbezochte informatieavonden. Drenthe startte al in 2017 een verkenning naar de zonneroute .

Esthetisch programma van eisen
Deze maand zijn er in de regio van de A37 nieuwe informatieavonden waarin het esthetisch programma van eisen gepresenteerd wordt. De input van de informatiebijeenkomsten van vorig jaar is hierin meegenomen.

In het programma van eisen is de vormgeving van de zonneroute beschreven in een algemene visie en vastgelegd in nauwkeurig omschreven eisen en randvoorwaarden. Architectenbureau Studio Marco Vermeulen presenteert het programma  op de informatieavond. Daarnaast worden de planning en de voortgang van het project besproken.

Pilotprogramma Rijksgronden
De zonneroute is onderdeel van het Pilotprogramma Hernieuwbare Energie op Rijksgronden. In dit programma verkennen Rijk, gemeenten, provincies en netbeheerders hoe rijksgrond zo optimaal mogelijk en met maatschappelijk draagvlak kan worden ingezet voor het opwekken van hernieuwbare energie. Ze doen dit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!