Solar Magazine - Drenthe start verkenning Zonneroute A37, besluit over aanleg in 2019
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Drenthe start verkenning Zonneroute A37, besluit over aanleg in 2019
(foto: Studio Marco Vermeulen)

Drenthe start verkenning Zonneroute A37, besluit over aanleg in 2019

De gemeentes Coevorden, Emmen, Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep en netbeheerder Rendo, de provincie Drenthe en Rijkswaterstaat zijn een verkenning gestart naar de aanleg van de Zonneroute A37.

Rijkswaterstaat voerde eerder dit jaar een haalbaarheidsonderzoek uit naar het plaatsen van 300 hectare zonnepanelen langs de A37. Deze zouden bij de geluidswallen en vangrails geïnstalleerd worden en de snelweg tot een zonneroute maken. 3 stedenbouwkundige ontwerpbureaus maakten hiertoe diverse ontwerpen.

Deze betrokken partijen gaan in nauwe samenwerking met de omgeving onderzoeken op welke wijze bermen langs de 40 kilometer lange A37 kunnen worden benut voor de opwekking van zonne-energie. De ontwerpen die eerder naar voren kwamen, worden aan de hand van praktische en technische randvoorwaarden verder uitgewerkt. Op basis van deze uitwerking gaat het projectteam aan de slag om tot een gezamenlijke ontwerpkeuze te komen. Daarnaast moet duidelijk worden welke ontwerpen financieel haalbaar zijn, wat de technische mogelijkheden zijn en wat de randvoorwaarden zijn voor de verkeersveiligheid.

Doel van het project is om eind 2018 deze verkenning af te ronden zodat er begin 2019 een besluit kan worden genomen of er daadwerkelijk wordt overgegaan tot realisatie van het project.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!