Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
België ziet aandeel zonne-energie in energiemix groeien naar 4,2 procent
© ENGIE | LRM

België ziet aandeel zonne-energie in energiemix groeien naar 4,2 procent

Het aandeel zonne-energie is in de energiemix van België afgelopen kalenderjaar met 0,1 procent gegroeid tot 4,2 procent. Maar de zonnestroomproductie ging daarbij wel omlaag van 3,6 naar 3,5 terawattuur.

In de totale energiemix – van kernenergie tot gas en wind- en zonne-energie – is er een duidelijke toename van de hernieuwbare-energieproductie; voornamelijk toe te schrijven aan offshorewind. Dit alles blijkt uit cijfers van Elia, de transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet.

December recordmaand
De productie van hernieuwbare energie is gestegen met 17 procent in vergelijking met 2018, te weten van 11,52 terawattuur in 2019 ten opzichte van 9,82 terawattuur in 2018. Zonne-energie – vooral tijdens de zomermaanden – en windenergie – vooral tijdens de wintermaanden – maken het grootste deel uit van de hernieuwbare-energieproductie.

In de maand december is daarbij een nieuw record verbroken: 16 procent van de elektriciteitsproductie in België kwam van hernieuwbare bronnen, te weten 1,17 terawattuur.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Ecotecworld zoekt:

Technisch Commercieel medewerker binnendienst

Ecotecworld zoekt een Technisch Commercieel medewerker binnendienst
Fulltime • Coevorden
kWh People zoekt:

Planoloog

kWh People zoekt voor een opdrachtgever een planoloog.
Fulltime • Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!