Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
België ziet aandeel zonne-energie in energiemix groeien naar 4,2 procent
© ENGIE | LRM

België ziet aandeel zonne-energie in energiemix groeien naar 4,2 procent

Het aandeel zonne-energie is in de energiemix van België afgelopen kalenderjaar met 0,1 procent gegroeid tot 4,2 procent. Maar de zonnestroomproductie ging daarbij wel omlaag van 3,6 naar 3,5 terawattuur.

In de totale energiemix – van kernenergie tot gas en wind- en zonne-energie – is er een duidelijke toename van de hernieuwbare-energieproductie; voornamelijk toe te schrijven aan offshorewind. Dit alles blijkt uit cijfers van Elia, de transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet.

December recordmaand
De productie van hernieuwbare energie is gestegen met 17 procent in vergelijking met 2018, te weten van 11,52 terawattuur in 2019 ten opzichte van 9,82 terawattuur in 2018. Zonne-energie – vooral tijdens de zomermaanden – en windenergie – vooral tijdens de wintermaanden – maken het grootste deel uit van de hernieuwbare-energieproductie.

In de maand december is daarbij een nieuw record verbroken: 16 procent van de elektriciteitsproductie in België kwam van hernieuwbare bronnen, te weten 1,17 terawattuur.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een Commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!