Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Strukton, Mobilis en BAM bouwen hoogspanningsverbinding van TenneT in Eemshaven
© TenneT

Strukton, Mobilis en BAM bouwen hoogspanningsverbinding van TenneT in Eemshaven

TenneT heeft de civiele werkzaamheden voor de aanleg van de hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten gegund aan BAM Infra Nederland en aan een consortium van Mobilis en Strukton Civiel.

De aannemers voeren ieder de helft van het werk uit aan de hoogspanningsverbinding van 380 kilovolt. BAM Infra verzorgt het traject ten westen van het Boterdiep – te weten van Vierverlaten tot aan Bedum – en het consortium Mobilis/Strukton Civiel ten oosten hiervan, te weten het traject van Bedum tot Eemshaven. De aanleg van de 40 kilometer lange 380-kilovolt-verbinding tussen de hoogspanningsstations Eemshaven Oudeschip en Vierverlaten start in het voorjaar van 2020. Na ingebruikname, die verwacht is in 2023, vervangt de nieuwe verbinding de bestaande 220-kilovolt-verbinding op dit traject.

Eerste werkzaamheden in maart
De opdracht omvat het aanleggen van werkwegen, werkterreinen en mastfundaties voor de 120 masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding. De eerste werkzaamheden starten naar verwachting in maart 2020.

De hoogspanningsverbinding is van groot belang voor het elektriciteitstransport vanaf energiehaven Eemshaven. In de Eemshaven staan meerdere energiecentrales en zijn aansluitingen aanwezig of gepland van wind- en zonneparken, op land en op zee. Ook heeft TenneT hier hoogspanningsverbindingen met Noorwegen en Denemarken aangesloten. Deze voorzieningen en aanlandingspunten noodzaken tot het vergroten van de transportcapaciteit naar het Nederlandse hoogspanningsnet.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!