Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Strukton, Mobilis en BAM bouwen hoogspanningsverbinding van TenneT in Eemshaven
© TenneT

Strukton, Mobilis en BAM bouwen hoogspanningsverbinding van TenneT in Eemshaven

TenneT heeft de civiele werkzaamheden voor de aanleg van de hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten gegund aan BAM Infra Nederland en aan een consortium van Mobilis en Strukton Civiel.

De aannemers voeren ieder de helft van het werk uit aan de hoogspanningsverbinding van 380 kilovolt. BAM Infra verzorgt het traject ten westen van het Boterdiep – te weten van Vierverlaten tot aan Bedum – en het consortium Mobilis/Strukton Civiel ten oosten hiervan, te weten het traject van Bedum tot Eemshaven. De aanleg van de 40 kilometer lange 380-kilovolt-verbinding tussen de hoogspanningsstations Eemshaven Oudeschip en Vierverlaten start in het voorjaar van 2020. Na ingebruikname, die verwacht is in 2023, vervangt de nieuwe verbinding de bestaande 220-kilovolt-verbinding op dit traject.

Eerste werkzaamheden in maart
De opdracht omvat het aanleggen van werkwegen, werkterreinen en mastfundaties voor de 120 masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding. De eerste werkzaamheden starten naar verwachting in maart 2020.

De hoogspanningsverbinding is van groot belang voor het elektriciteitstransport vanaf energiehaven Eemshaven. In de Eemshaven staan meerdere energiecentrales en zijn aansluitingen aanwezig of gepland van wind- en zonneparken, op land en op zee. Ook heeft TenneT hier hoogspanningsverbindingen met Noorwegen en Denemarken aangesloten. Deze voorzieningen en aanlandingspunten noodzaken tot het vergroten van de transportcapaciteit naar het Nederlandse hoogspanningsnet.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Medewerker Sales Support / Binnendienst Sales

32-40 uur - Amsterdam
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!