Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarclarity introduceert nieuw shingled zonnepaneel van Amerikaans TSC
© TSC

Solarclarity introduceert nieuw shingled zonnepaneel van Amerikaans TSC

Solarclarity heeft een nieuw zonnepaneel aan het assortiment toegevoegd: de Power XT van de Amerikaanse fabrikant TSC. Het zonnepaneel heeft een vermogen van 365 wattpiek.

Volgens Solarclarity is het zonnepaneel 'de koning onder de all-black-zonnepanelen': 'Door het Pure Black-ontwerp is het paneel écht zwart, niet blauw-zwart. En dat zie je vanaf de straat.'

Shingled zonneceltechnologie
Het zonnepaneel mono Power XT levert huiseigenaren volgens de fabrikant tot 20 procent extra opbrengst per vierkante meter op. Door de ‘shingled’ zonneceltechnologie waarbij zonnecellen elkaar overlappen, bestaat elke centimeter oppervlakte uit zonnecel. De gehele voorkant van het zonnepaneel wordt hier gebruikt om zonlicht op te vangen, omdat de busbars en strings achter de zonnecellen zitten. Ook schaduw is geen probleem: het gebruik van parallel geschakelde strings minimaliseert opbrengstverlies.

TSC is de Europese vestiging van een bedrijf dat in het Amerikaanse Silicon Valley is gevestigd en al 20 jaar actief is in de pv-industrie. Het bedrijf heeft 350 patenten op zijn naam staan. Zo startte TSC in 2014 met de Pure Black-technologie die achter de Power XT zit. Het bedrijf biedt 25 jaar garantie op zowel het product als het vermogen van de Power XT. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Customer Service Medewerker

Zonneplan zoekt een Customer Service Medewerker
Fulltime • Zwolle
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!