Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge introduceert nieuwe functies in ontwerptool voor zonnepanelen
© SolarEdge

SolarEdge introduceert nieuwe functies in ontwerptool voor zonnepanelen

SolarEdge introduceert een reeks van nieuwe functies voor zijn Designer-tool die specifieke ondersteuning biedt voor commerciële zonnepaneelsystemen.

Er zijn nieuwe functies toegevoegd in iedere fase van het ontwerpproces.

Eigen verbruik maximaliseren
Om het eigen verbruik in commerciële projecten te maximaliseren, kunnen gebruikers nu het meest geschikte verbruiksprofiel selecteren uit een lijst van commerciële profielen die typische patronen van energieverbruik voorstellen, zoals in fabrieken, winkels en kantoorgebouwen.

Verder is de modellering vereenvoudigd met nieuwe functies, waaronder meervoudige selectie van objecten, kopiëren en plakken, en een betere dakranduitlijning.

Elektrisch ontwerp
Voor het elektrisch ontwerp van commerciële pv-systemen biedt de tool nu een functie van automatische string lay-out die, door een enkele klik, snel en automatisch de flexibele ontwerpregels van SolarEdge volgt.

Gebruikers kunnen paneelvlakken die met elkaar zijn verbonden kopiëren tot gezamenlijke strings en de duplicatiefunctie gebruiken om de omvang van het systeem eenvoudig en snel uit te breiden.

Simulaties
De gebruiker krijgt logischerwijs inzicht in de verwachte energieproductie van het pv-systeem dat wordt gepland en ontworpen. In de simulaties zijn analyses van schaduwvorming inbegrepen als onderdeel van de berekening van energiesimulatie en bijkomende systeemverliezen.

De opties voor systeemverliezen bevatten verontreiniging en sneeuw, warmteverlies, licht geïnduceerde degradatie (lid), variatie van de instralingshoek en onbeschikbaarheid van het zonnepaneelsysteem. Ten slotte is een gedetailleerde analyse van de stralingssterkte inbegrepen om het pv-ontwerp te optimaliseren.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
OpdeZon zoekt:

Monteurs zonnepanelen

OpdeZon zoekt Hoofdmonteurs zonnepanelen, Monteurs zonnepanelen én Leerling-monteurs zonnepanelen
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!